Тече спешна операция за почистването на нефтен разлив от потънал

...
Тече спешна операция за почистването на нефтен разлив от потънал
Коментари Харесай

Нефтен разлив предизвика екокатастрофа край Атина

Тече незабавна интервенция за почистването на нефтен разлив от потопен танкер , което е довело до почернянето на известни плажове и заливи в сароническия залив край Атина, оповестява " Гардиън ".

Властите дефинираха случилото се като екологична злополука , откакто огромна маса катран и нефтено леке са се насочили към жилищни крайбрежни зони .

Днес, четири дни откакто 45-годишният танкер потъна край остров Саламина , кметовете в предградията южно от столицата бяха принудени да затворят плажове поради опасности за публичното здраве.

" Това е огромно екологично злополучие ", акцентира кметът на Саламина Исидора Нану-Папатанасиу и добави: " Очевидно заплахата (от замърсяване) не е била вярно преценена, теченията разнесоха разлива. "

Корабът е потопен, до момента в който е бил на котва в ранната заран в неделя. Превозвал е 2 500 тона мазут и газ, когато потопен при естествени метеорологични условия . Само двама от 11-членния екипаж на кораба - капитанът и основният инженер - са били на борда, когато е почнал да поема вода. И на двамата са повдигнати обвинявания за небрежност, само че са били пуснати под гаранция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР