Тече спасителната операция, в която се издирват между 7 и

...
Тече спасителната операция, в която се издирват между 7 и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Въздушни кадри показват срутения мост, тече спасителна операция

Тече избавителната интервенция, в която се търсят сред 7 и 20 души в река Патапско, откакто товарен транспортен съд се блъсна в един от стълбовете на мост в Балтимор и събори цялата структура, оповестяват локалните управляващи.

На въздушни фрагменти, публикувани от Ройтерс, се вижда голям сектор от моста, който липсва. В реката са паднали хора и коли.

Мостът " Франсис Скот Кий " е дълъг 2 км и половина и е открит през 1977 година, когато е коствал над 60 милиона $.

Местните управляващи оповестяват, че двама души са били извадени от водата, като единият от тях е в тежко положение, разясни ръководителят на пожарникарите в Балтимор. Вторият избавен е изваден от водата незасегнат.

Нито един член на екипажа на кораба не е бил ранен, заяви компанията оператор Synergy Marine Group.

Корабът е плавал под сингапурски байрак. Представители на компанията обявиха, че аргументите за конфликта към момента не са открити.

„ Няма индикации, че случаят е терористичен акт “, съобщи началникът на полицията в Балтимор Ричард Уорли.

На място на случая са пристигнали и сътрудници на ФБР.

Спасителните екипи са засекли благодарение на сонар коли, потънали във водата под срутения мост. На този стадий не може да каже какъв брой са колите.

Товарният транспортен съд е бил контейнеровоз на име „ Дали “. Той е изпълнявал курс от Балтимор, който е натоварено американско пристанище, за Коломбо в Шри Ланка.

Кадри, публикувани от медиите и в обществените мрежи, демонстрират удара на кораба в един от пилоните на моста измежду нощ. В резултат на случая имало и пожар на кораба.

Мостът, който е рухнал, е бил за авто трафик. Водата, в която са паднали колите, е била мразовита. Данните от тази заран демонстрират, че температурата ѝ е била към 8 градуса по Целзий.

По време на удара по моста са минавали няколко транспортни средства, включително и камион с ремарке.

Най-малко 10 търговски кораба, насочили се за прекосяване под рухналия мост, са пуснали котва наоколо, съобщи Ройтерс, като се базира на профилирани уеб сайтове за следене на корабния трафик.

Заради случая губернаторът на щата Мериленд разгласи изключително състояние.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР