Тече ревизия на бизнеса с горива на лидера на „Воля”

...
Тече ревизия на бизнеса с горива на лидера на „Воля”
Коментари Харесай

Държавата проверява бензиностанциите на Веселин Марешки

Тече проверка на бизнеса с горива на водача на „ Воля” Веселин Марешки . Това заяви през днешния ден шефът на Националната организация за приходите Галя Димитрова след огромна среща на служители на реда, данъчни и митничари за битката със сивия бранш в тази сфера, съобщи bTV.
От думите ѝ стана ясно, че на този стадий не са открити съответни нарушавания . В отговор на въпрос дали има нещо неправилно в нападателната ценова политика на веригата, тя отговори, че има търговски механизми, които разрешават горивата да се купуват по-евтино на едро.
Общо сега се ревизират 16 обекта, като обаче, макар вчерашната поръчка на премиера Бойко Борисов, през днешния ден не бяха оповестени нито имената на бензиностанциите и данъчните хранилища, нито установени нарушавания по сигнала на петролната и газова асоциация.
Явно има напрежение в сектора. Получаваме разнообразни сигнали ”, призна вътрешният министър Младен Маринов.
Началникът на междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата Петър Чергов уточни, че на срещата с присъединяване на регионални Министерство на вътрешните работи шефове, началници на бранш „ Икономическа полиция”, чиновници на ГДБОП и митниците, се е обсъждало основаването на национална карта на обектите, в които се прави разпространяване на горива. „ Въпреки задължението на търговците за подаване на информация към Национална агенция за приходите и митниците, се оказа, че има такива, които съумяват да заобикалят правилата”, означи той.
Пред медиите представителите на полицейските и контролни органи изнесоха огромно количество информация за миналогодишната си активност – 13 спецоперации на територията на цялата страна, 141 тествани обекта, 247 открити нарушавания, 3 досъдебни производства, 955 000 литра неотчетено, само че продадено гориво, други 724 000 литра иззето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР