Тече процедурата за набиране на предложения за наематели на заслон

...
Тече процедурата за набиране на предложения за наематели на заслон
Коментари Харесай

Търсят наематели за заслон Черни връх

" Тече процедурата за набиране на оферти за наематели на подслон " Черни връх ". Вече имаме две постъпили заявки за кандидатстване. " Това разгласи пред БНР Мирослав Дачев от Българския туристически съюз.

Той посочи, че всеки искащ може да подаде заявката си в БТС до 20 януари. След това комисия от планинари ще организира диалог с всеки един от претендентите. За преимущество ще се смята ръководството на сходен обект.

Според Дачев е доста значимо индивидът, който ще поеме ръководството на заслона да обича планината.

Той е на мнение, че столовата в заслона може да се даде за непрестанен достъп и когато и да е туристите да могат да влизат в нея.

Татяна Янчева от Националната спортна академия разяснява пред радиото случая с екскурзианта, на който беше отхвърлен заслон в " Чайната " точно на Нова година.

Според нея е безконтролно да се подхващат такива непремерени опасности.

Тя означи, че в последно време се дава доста огромна гласност на сходни непремерени случаи, което е доста примамливо за младежите.

По думите на Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа, екскурзиантът е заплатил избавителната интервенция в новогодишната нощ.

През предходната година ПСС е направила над 110 акции при сходни случаи. В множеството случаи туристите са нямали застраховки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР