Тече общоградско веселие под наслов Знаме развей, песен запей, хоро

...
Тече общоградско веселие под наслов Знаме развей, песен запей, хоро
Коментари Харесай

Кметът на Несебър: Да сме обединени и сплотени, за да отстояваме интересите и независимостта на нашата родина


Тече общоградско забавление под наслов „ Знаме развей, ария запей, хоро разлюлей! "

 Несебър означи възродената българска държавност. На 3-ти март, с издигане на държавния байрак на площад „ Жулиета Шишманова “, поданици и посетители на града отдадоха респект на героите, чиято жертвоготовност и мъжество преведоха народа в осъзнатия път  към свободата - от началото на битката за църковна самостоятелност до основаване на Третата българска страна.

Поздрав към жителите по случай националния празник и 146 години от Освобождението насочи кметът на община Несебър Николай Димитров. В своето слово той посочи, че най-важни за всенародното дело, довело въздигането на България за нов живот, са  единството и целеустремеността на народа. 

" Днес ние трябва  повече от всеки път да сме обединени и сплотени, с цел да отстояваме ползите и независимостта на нашата татковина в актуалната геополитическа обстановка и да се стремим към опазване на  стабилността и разбирателството в името на значимите цели - за развиването на България, за напредъка на община Несебър и за просперитета на локалната общественост. "

Слово за смисъла на историческата дата 3-ти март,  за героите на българското избавление, за силата на възрожденския дух  и всенародното посвещение в делото за създаване на самостоятелна България  произнесе Златин Чаушев – шеф на отдел  „ Несебър – Световно завещание и просвета “.

Славната годишнина бе маркирана с концерт  на ОДК-Несебър и ООШИ-Несебър и общоградско забавление под наслов „ Знаме развей, ария запей, хоро разлюлей! “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР