Тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков

...
Тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков
Коментари Харесай

Радев: Тече кампания, която нагло се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство

Тече акция, която безочливо се пробва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното държавно управление, сподели във Варна президентът Румен Радев, който взе участие в тържествата по случай 139-а годишнина на Военноморските сили.

Той напомни, че този човек е в престъпните летописи от години, а това няма по какъв начин да стане без чадър от властта.

„ Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ служители в митницата, които служебното държавно управление остави непокътнати “, сподели президентът.

Той уточни че, с цел да бъде подписано някакво съглашение, има процедури и периоди, за които е належащо време, което също демонстрира, че договорите с Желязков са планувани и подписвани от служители, назначени от втория кабинет Борисов.

" Надигна се писък, че служебното държавно управление освобождава високопоставени служители в някои ведомства, а в този момент излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е явен - идващият път всички вън ", уточни президентът.

За модернизацията на флота и въобще на въоръжените сили на страната властта работи към момента мудно и нерационално, счита Радев.

По думите му, в случай че и тази година се повтори сюжетът от предходната - гръмки обещания, заделяне на средства и след това блокиране на плановете, ще се удостовери тезата, че в действителност модернизацията е претекст да се обезпечава бюджет, който да се трансформира в остатък.

За изказването на Зоран Заев за Илинденското въстание Радев уточни, че той не е чул опрощение от македонския министър председател. Написаното в обществените мрежи не е опрощение, сподели президентът. Той добави, че за него е необяснимо, че българското държавно управление не реагира по тази тематика както би трябвало.

По думите на президента е неприемливо и недопустимо евроатлантическата вероятност на Македония да става за сметка на българската история, еднаквост и суверенитет. Не може дълготрайните ползи на страната ни да стават жертва на краткотраен политически пиар, уточни Радев. И добави, че чака от българското държавно управление ясно заложени параметри на нашите връзки с Македония. Имаме всички учредения за спомагателен анекс към контракта за добросъседство, и за включване на клаузи от него в преговорния развой на Македония за участие в Европейски Съюз, уточни президентът.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР