Тече европейския съвет. Искам да запозная сънародниците с онова, което

...
Тече европейския съвет. Искам да запозная сънародниците с онова, което
Коментари Харесай

Борисов разкри извънредно ще има ли затваряне и вечерни часове ВИДЕО

Тече европейския съвет. Искам да срещна сънародниците с това, което се случва в Европейски Съюз. Всички застанахме с декларация зад Макрон и френския народ осъждайки терористичните актове. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов във Facebook.
Борисов заяви и какво са се разбрали по отношение на общото закупуване на ваксини и проби за антитела. Както министър председателят заяви по-рано неговите терзания касаят закупуването на ваксина, чиято успеваемост и условия на съхранения не са ясни авансово.
В своето изказване още веднъж загатнах, че това можеше да са решения още юли август и в този момент да сме доста по готови като Съюз, а не в този момент да умуваме по разнообразни тематики, сподели Борисов, разяснявайки въпроса с общата ваксина на Европейски Съюз..

Освен тематиката с имунизациите, от която към този момент имаме горчив опит, сподели министър председателят, е наранена и тематиката за инфраструктурата. "Те изискват голяма конструкция от камиони, самолети, изсъхнал лед, фризери - всичко, което е належащо за тези ваксини, добави Борисов.

Затова помолих имунизациите първо да бъдат раздадени на медицинския личен състав, възрастните хора. Да не се вменяват огромни спомагателни заплащания, сподели още той.

До този миг за присъединяване във имунизацията са 3.5 милиона евро. За закупуване на имунизациите сме отделили 300 милиона евро. Трябва да се дефинира какъв брой хора ще желаят искат да бъдат имунизирани, тъй като за такива огромни стойности на медицински препарати, ще се търси отговорност. Трябва да преценим деликатно какви са ни опциите, изясни Борисов.

Премиерът прикани да се съблюдават към този момент признатите ограничения за битка против К-19, с цел да не е належащо въвеждането на вечерни часове. Категорично съм срещу цялостното затваряне. Ако се пазим, няма да се постанова да има забрани, добави той.

Вижте Европа какво прави, да не вършим същото и ние. Нека да няма потребност да се затваряме фитнесите и фризьорските салони, да се затварят заведения за хранене. Трябва да се самоконтролираме, сподели още Борисов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР