Течаща през сърцето на Северния остров на Нова Зеландия, река

...
Течаща през сърцето на Северния остров на Нова Зеландия, река
Коментари Харесай

Новозеландската река, която има права на човешко същество

Течаща през сърцето на Северния остров на Нова Зеландия, река Уангануи е един от най-важните естествени запаси на страната. Реката стартира своето 290-километрово пътешестване от заснежената северозападна страна на дейния вулкан в планината Тонгариро и минава през зелени хълмове и планини, до момента в който не се срещне с Тасманово море.
 Митхолц, Швейцария и селото, което може да бъде евакуирано за 10 години
Швейцарското село, чиито поданици живеят върху тонове експлозиви

Спомен от Втората международна война

Реката е почитана от епохи от локалното маорско племе Уангануи, които гордо носят името ѝ. Уангануи (Whanganui) се борят над 160 години за признаването на реката им - третата по величина в Нова Зеландия, за техен предшественик.

През 2017 година те съумяват да извоюват " роднината им " да получи юридически статут онлайн създание, приет със закон от Народното събрание на Нова Зеландия.
 Снимка 473096

Новият статут на реката значи, че в случай че някой злоупотреби с ресурса й, замърси я или я повреди по някакъв метод, законът към този момент няма да прави разлика дали се вреди на племето, или на реката, тъй като те са едно и също.

Ако има някакъв тип корист или опасност за нейните води, реката може да предяви иск. Това също значи, че тя може да има имущество, да подписва контракти и сама да бъде съдена, което е един много забавен факт.
 Снимка 473097

Всички маорски племена се считат за част от Вселената, наред с планините, реките и моретата, а новият закон към този момент зачита и отразява техния светоглед. Той служи и като казус за други маорски племена в Нова Зеландия, които следват образеца на Уангануи, написа BBC.
 Рим, Гемонските стълби и къде се намират през днешния ден
Къде се намират " стълбите на гибелта " в Рим

Мрачните секрети на града
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР