Теч в пешеходния подлез на Ларгото в столицата. Сигналът идва

...
Теч в пешеходния подлез на Ларгото в столицата. Сигналът идва
Коментари Харесай

Отново ремонт на ремонта: сериозен теч в подлеза на Ларгото, а таванът се руши

Теч в пешеходния подлез на Ларгото в столицата. Сигналът идва от фенове на Bulgaria ON AIR, които настояват, че обстановката е такава от месеци. Опасенията им са, че поради теча таванът се разрушава и има заплаха от сриване.

Проверка на място удостовери, че теч има, и то в ден, който не е дъждовен. Подлезът под Ларгото в столицата е наименуван "Източна врата на Сердика ". Граждани се оплакват, че всичко е разрушено и в един миг може да стане рисково и упорстват фирмата-изпълнител да поеме гаранцията.

Управлението и стопанисването на парцела е предоставено взаимно на Общинския културен институт и регион "Оборище ", като районната община дава отговор за още три подлеза, а годишният ѝ бюджет е 10 хиляди лева

Наистина има съществени течове, които се появяват при огромните порои, изключително тогава сензитивно се виждат пропуските в строителството. Ние не може с този бюджет да предприемем каквито и да е по-сериозни дейности и да тръгнем да вършим каквото и да било ремонтно деяние, съобщи зам.-кметът на регион "Оборище " Бонка Василева.

Ремонтът на Ларгото и реставрацията на античния комплекс завърши единствено преди четири години, а планът бе за милиони. Той стана злощастен, откакто Министерството на културата изтърва периода, с цел да получи наказателна клауза от близо 750 хиляди лв. за забавеното строителство, а и роди редица спомагателни поправки. Освен това сътвори и голям скандал към министъра Боил Банов, прочут като "Ало, Банов съм ".

Препращали сме сигнали нееднократни, Столична община би трябвало да сезира възложителя, тъй като действително възложителят на този огромен план е МК, не е Следствен отдел към окръжна прокуратура. Явно виждаме, че ремонт на ремонта продължава да съществува като крилата фраза за качеството на това, което се е свършило, безапелационна бе Василева.

От регион "Оборище " допълват, че ремонтът би трябвало към момента да е гаранционен, а от Столичната община твърдят, че ще спомагат за отстраняването на казуса и ще бъдат направени огледи на място с инженери.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР