Теч от неизправен вентил е довел до възпламеняване на тераса

...
Теч от неизправен вентил е довел до възпламеняване на тераса
Коментари Харесай

Неизправен вентил предизвика възпламеняване на газова бутилка в Кърджали, има пострадала жена

Теч от нередовен вентил е довел до възпламеняване на тераса и прилежащо помещение в апартамент в Кърджали, оповестяват от Регионалния пресцентър на Министерство на вътрешните работи. Изкъртена е дограмата на прозореца в стаята и на терасата. Пострадала е 60-годишна жена, която е откарана за обзор в Спешното приемно поделение в болничното заведение в Кърджали.

От лечебното заведение обясниха пред Българска телеграфна агенция, че дамата е получила леки изгаряния. Прегледана е, оказана й е нужната помощ и е изписана.

Сигналът за случая е подаден тази заран в 9,50 часа, допълват от полицията. Незабавно на място е изпратен екип на пожарната работа в града, който загасил огъня.

От Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " разясняват, че аргументите за произшествия с газ са свързани с ограниченията за безвредна употреба, които постоянно се нарушават.

Една от тях е оставянето без контрол на работещи уреди. Често хората съхраняват или конфигурират газови уреди в приземни етажи, а защото газът е по-тежък от въздуха, не се усеща течът, неналичието на вентилация не може да го разнесе и даже бляскане на лампа може да докара до случай. И допълват, че е извънредно значимо при зареждане на бутилка да се съблюдава правилото цялостна за празна, главно поради гаранцията, че новата бутилка е тествана. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР