Театрите в България отлагат постановки за днес, 8 март, във

...
Театрите в България отлагат постановки за днес, 8 март, във
Коментари Харесай

Театрите отлагат постановки заради коронавируса

Театрите в България отсрочват постановки за през днешния ден, 8 март, по отношение на потвърдилите се случаи на ковид в страната. Това идва след решение на Министерски съвет, в което излиза наяве, че всички културни събития на закрито се анулират в цялата страна.

Решението на държавното управление пристигна на изключително съвещание през днешния ден по предложение на Националния действен щаб против ковид. Първоначалната концепция беше да се лимитират деянията на закрито единствено в областите, в които са доказани случаи на ковид.

Министърът на културата Боил Банов обаче изиска да се разшири обсега на възбраната за цялата страна. Не от позиция на основаване на суматоха, а за това, че 400-500 души в затворени пространства за 2-3 часа основава риск от разпространение на болестта, стимулира предлагането си министърът на културата.

Народният спектакъл " Иван Вазов " също заяви, че анулира всички постановки на днешната дата. " Във връзка с доказаните случаи на ковид в България и решенията на Министерски съвет, представленията за през днешния ден, 8 март 2020 година, се отсрочват. Допълнителна информация очаквайте на следващия ден ", се споделя в формалното известие на театъра.

Театър " Българска Армия " също разгласи анулацията на представленията си на Международния ден на дамата.

От спектакъл " София " пък обявиха, че представлението " Развратникът " се отсрочва.

" Всички към този момент купени билети ще могат да бъдат презаверени за последващи дати. Не е належащо да вършиме това през днешния ден. Запазете билетите си и ще можете да ги презаверите на по-късен стадий. Ще можете да получите и парите си назад, в случай че предпочитате, не е належащо да идвате през днешния ден до театъра. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР