Театрите на Бродуей в Ню Йорк затвориха врати снощи, за

...
Театрите на Бродуей в Ню Йорк затвориха врати снощи, за
Коментари Харесай

"Бродуей", "Дисниленд", Холивуд... всичко спря

Театрите на " Бродуей " в Ню Йорк затвориха порти нощес, с цел да останат безмълвни най-малко до 12 април . Решението е предизвикано от оповестената от СЗО пандемия от ковид, а съгласно в. The Post, това е най-лошата рецесия, с която се сблъсква развлекателната индустрия след офанзивата на Световния търговски център през 2001 година Всъщност е по-зле - " Бродуей " не затваря порти даже по време на Испанския грип от 1918 година, който убива милиони хора в Европа. Тогава кината в Съединени американски щати затварят поради опасността от болест, само че не и театрите в Ню Йорк. 

Заради възбраната на всеобщи събирания в Ню Йорк стопираха да работят и " Метрополитън опера ", музеят " Метрополитън " и Нюйоркската филхармония.

Посетители стопираха да приемат и огромните музеи в Съединени американски щати . Скоро откакто Тръмп затвори границите, хлопнаха порти и музеите „ Смитсониън ”, Националният мемориал в Арлингтън, както и Центърът „ Кенеди ” и спектакъл „ Форд ” в столицата Вашингтон. „ Смитсониън ” е федерална институция, музеен и проучвателен комплекс, състоящ се от 19 музея, галерии и Националния зоопарк. Той разполага със 137 милиона експоната, в това число доста незаменими исторически артефакти, творби на изкуството, научни и културни артефакти, а входът е безвъзмезден. 

Масово музикантите анулират турнетата си - дотук това са " Дъ Ху ", " Пърл Джем ", Боб Дилън, " Слипнот ", Аврил Лавин, " Грийн ден ", К-поп сензацията BTS и доста други . Наблюдатели на музикалния отрасъл пресмятат, че единствено за седмица загубите от ковид ще надвишават стотици милиони. В дългосрочен проект цифрата може да доближи пет милиарда, в случай че нулева година разгласят и огромните летни фестивали като " Гластънбъри " (само той годишно има доходи от 130 милиона долара).  “Ако пък артистите, стартират да реалокират неосъществените си дати за идната година, това ще докара до загуби и през 2021 година Надпреварата за свободни дати за залите ще ескалира и ще докара до спекулативни цени в края на тази и през идната година “, предизвестява анализаторът на риска Марк Халстед пред " Форбс ".

Засега за октомври е отсрочен огромният фестивал " Коачела " в Съединени американски щати, който трябваше да стартира на 10 април. Мадона анулира последните два концерта от турнето си Madame X, които трябваше да се състоят в Париж .

Повечето реализатори въпреки всичко се надяват, че до лятото заплахата ще е минала и ще могат още веднъж да излязат на сцената пред почитателите си. 

А ето и детайлности за вредите, които COVID-19 нанася на международното и българското кино. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР