Театрално-премиерна е тази седмица. Тази вечер в Сатиричния театър излиза

...
Театрално-премиерна е тази седмица. Тази вечер в Сатиричния театър излиза
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Театралните премиери на седмицата

Театрално-премиерна е тази седмица.

Тази вечер в Сатиричния спектакъл излиза " Оркестър Титаник ". Пиесата на Христо Бойчев, която обикаля и европейската сцена, в този момент се завръща, под режисурата на Румен Рачев.

Утре Театърът на армията поема премиерната щафета с „ Вкус на мед ”. Още с първата си поява на сцена през 1958 година, „ Вкус на мед ” провокира същинска стихия.

Писана във времената на „ ядосаните младежи ”. Замислена като разказ от 19-годишната Шийла Дилейни и модифицирана небрежно за сцена, пиесата оказва надълбоко и трайно влияние към този момент 60 години.

" Всичко е обич - това е за нас „ Вкус на мед ”. - споделя режисьорът Красимвир Спасов. Това е и любовта от пръв взор, само че и сложният път на любовта към близък, това е опцията, само че и способността да се научиш да обичаш. "

„ Зимна приказка ” излиза на сцената на Столичния куклен спектакъл. С три министър председатели - от петък до неделя. Романтичната приказка по фамозната шекспирова пиеса ще разчупи прочувствените ледове. Навлиза в дебрите на мъчителната ревнивост, силата на прошката и тържеството на любовта.

И да погледнем към Пловдив - европейската столица на културата. От 21-ви стартира забавен план на италианската компания “GOMMALACCA Teatro.

Той е ориентиран към основаване на спектакъл за младежи от Столипиново и други региони на Пловдив. Включва образование в актьорско майсторство, писане, ролеви игри и финално зрелище,. Проектът (в превод на български - " АнгажираНИ/е " ) търси шерване на опит и описване на света посредством среща на младежи от разнообразни елементи на града. Невидимата граница сред кварталите е мястото, където младите се срещат, с техните прекарвания и нови истории за града, границите и разликите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР