Театрално-музикален продуцентски център - Варна, за поредна година се присъединява

...
Театрално-музикален продуцентски център - Варна, за поредна година се присъединява
Коментари Харесай

Безплатен концерт за Деня на музиката във Варна

Театрално-музикален продуцентски център - Варна, за поредна година се причислява към събитията за Деня на музиката и кани варненци да се отбият на концерт на 21 юни, към 18.00 часа, при статуята " Рибаря със златната рибка ", научи Moreto.net.

Международният ден на музиката се чества с решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО на 21 юни. Празникът потегля от Франция през 1982 година и през днешния ден се празнува на петте континента на планетата. На този ден хората в над 120 страни, в това число България, излизат на улицата или в парка, където могат свободно, без специфична покана и билет, да се включат в спонтанния празник.

Безплатно за варненци на 21 юни ще изнесат концерт солистът на Държавна опера Варна, бас-баритонът Гео Чобанов, и пианистката Жанета Бенун. В програмата си те са подбрали арията на Фигаро " Non piu andrai " из операта " Сватбата на Фигаро " от Моцарт, песента " Ни полъх не дъхва над полени " по текст на Пенчо Славейков и музика на Тодор Попов, " Отцвели хризантемьi " от Николай Харитонов, безконечната неаполитанска канцонета " Фуникули, фуникула " и други /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР