Театралният зрител в София ходи пет пъти годишно на театър,

...
Театралният зрител в София ходи пет пъти годишно на театър,
Коментари Харесай

Театралният зрител посещава 5 постановки годишно и ги избира според актьорите и екипа зад тях

Театралният фен в София върви пет пъти годишно на спектакъл, а главната аудитория в салоните е сред 25 и 34 години, демонстрира изследването ASSET - план на Европейската нощ на театъра.

В изследването вземат участие четири български театъра - Народен спектакъл " Иван Вазов ", Софийска опера и балет, Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " и спектакъл " Азарян ", където в продължение на 2 месеца (април и май) са направени над 1000 анкети.

Във въпросите са наранени както претекстовете за посещаване, информационните канали, по този начин и оценката на посетителите за съответния спектакъл и за театралното изкуство като цяло. Координатор на изследването от българска страна е фондация " Арт проджектс " - един от уредниците на Нощта на театрите.

Изследователите разясняват като доста индикативен обстоятелството, че 29 на 100 от интервюираните са показали като главен претекст за посещаване " интелектуална среща с изкуството ", което приказва за положителния имидж на театралното изкуство в България.

Актьорският състав и креативният екип на постановките са основните критерии за взимане на решение какво да бъде определено и посетено от богатата театрална стратегия в четирите театъра, включени в изследването. Тези два критерия имат идентична тежест за избора и са оценени с 4.7 от вероятни 5 точки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР