Театралният спектакъл за деца Въртележка на парите ще бъде представен

...
Театралният спектакъл за деца Въртележка на парите ще бъде представен
Коментари Харесай

Спектакъл ще учи деца на финансова грамотност в Русе

Театралният театър за деца " Въртележка на парите " ще бъде показан на 6 ноември - сряда в Регионалната библиотека " Любен Каравелов " в Русе. Това оповестяват уредниците от фондация " Инициатива за финансова просветеност ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Театралната пиеса е фокусирана върху развиването на финансовата просветеност измежду децата. Тя е новаторски учебен метод, основан на концепцията за " урок-спектакъл ".

" Чрез него учениците излизат от ролята на пасивни участници в образователния развой и се трансформират в негови мотори - в създатели, музиканти и актьори. Така посредством креативния развой те учат за парите и значимите неща в живота. Пиесата е ориентирана към деца на възраст сред седем и 12 години ", изясняват уредниците.

В спектакъла се наблюдава всекидневието на група възпитаници, като посредством диалозите, случките и песните се вкарват съществени знания за персоналните финанси. Всяко деяние от пиесата е отдадено на обособена тематика. Например, една от тях е под наслов " От къде идват парите ", като носи посланието, че те се печелят с труд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР