Театрален спектакъл, режисиран от ГЕРБ, се разигра вчера в парламентарната

...
Театрален спектакъл, режисиран от ГЕРБ, се разигра вчера в парламентарната
Коментари Харесай

Не мина номерът на ГЕРБ с помощите за ток

Театрален театър, режисиран от ГЕРБ, се разигра през вчерашния ден в парламентарната комисия по енергетика. Хората на до неотдавна управлявалата партия внесоха план, който планува общини, лечебни заведения, учебни заведения, ясли, църкви, музеи и така нататък да получат 100% отплата, която да покрива цялото повишаване на тока за половин година. Имаше опит за напън от страна на ГЕРБ, чиито кметове бяха изпълнили залата, в която се организираше съвещанието на комисията. Оказа се обаче, че никой няма планове какъв брой би коствала такава мегаподкрепа и дали е по силите на държавната хазна.

След 2 часа и половина полемики планът на ГЕРБ бе отритнат - единствено 7 депутати го поддържаха, срещу нямаше, а 12 се въздържаха. Аргументът на депутатите от " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия бяха, че вземането на такива решения е в прерогативите на изпълнителната, а не на законодателната власт и казусът с помощите за общините поради непостижимите сметки за ток ще бъде решен с ремонти в проектозакона за републиканския бюджет за 2022 година, който ще се гледа на първо четене в Народното събрание още тази седмица.

Националният омбудсман Диана Ковачева прикани народните представители да подхващат незабавни законови ремонти, с които да се изкарат от свободния пазар тези групи консуматори, както и неправителствени организации, предлагащи обществени услуги. Според нея те или би трябвало да бъдат върнати на предпазения пазар, където цените се дефинират от енергийния регулатор, или да бъдат обособени в специфична група клиенти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР