Театърът на армията най-после посреща зрителите си на закрито“ –

...
Театърът на армията най-после посреща зрителите си на закрито“ –
Коментари Харесай

Звезди разлайват кучета в Армията

Театърът на армията най-сетне посреща феновете си на „ закрито “ – под родния покрив на улица „ Раковски “. Дългоочакваната среща сред публиката и артистите е на 9 юни, вторник, а звездите ще се развихрят на сцената за комедията „ Да разлаем кучетата “, която от години предизвика смях и аплодисменти. Автор на пиесата е Емил Атанасов, режисьор е Иван Урумов, музиката е на Дони, а в функциите са Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Веселин Анчев, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Мирослав Пашов, Борислав Стоилов. „ Световна глобализация или национална еднаквост - това е въпросът! “, е измежду тематиките в постановката. „ Хората и обществата в актуалния свят сякаш изпадат в заблудата, че с цел да живеем дружно в едно „ огромно село ”, би трябвало наложително да изповядваме едни и същи полезности, вери, морални канони и да имаме надали не една и съща визия за това по какъв начин да съществуваме. Това значи тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се коства прекомерно рискова и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се постанова от някъде високо, от някой огромен и мощен, а стартира да става по вътрешно разбиране като натурален асортимент. А в своята същина индивидът е основан да бъде друг и неповторим. И обществата по своя народен, набожен и всеки различен сплотяващ ги симптом са основани да бъдат разнообразни. И точно всички тези разлики ни вършат освен неповторими, а скъпи и нужни едни другиму. Ето за какво всеки със своята неповторима еднаквост може да бъде скъп и скъп в това  световно село, в което цветното и пъстрото, а не сивото и скучното вършат съществуването ни богато и красиво. Вероятно смисълът е да се учим и обогатяваме взаимно, а не да се конфронтираме и разделяме поради това, че сме разнообразни “, разяснява Иван Урумов. Като провокация към феновете той и цялата компания вплетоха в сюжета ковид и носенето на маски.

Моньо Монев и Юлиан Вергов пък към този момент се завърнаха в София тех парк, където до неотдавна вървяха фотосите на „ Откраднат живот “. Доцентите от сериала и Иван Радоев изиграха „ Кафе с искания “ на новата сцена пред 140 поклонници на Мелпомена.



 

На 15 юни Ивайло Христов, Дони и Коцето излизат отново там под намерено небе със „ Секс, опиати и рокендрол “ - един от най-големите им шлагери, който към този момент над 25 години се върти по родни и интернационалните подиуми. “Прекарах по-голямата част от живота си, заклещен сред идеализъм и хедонизъм, сред нарцисизъм и себераздаване, сред обич и секс, сред безпорядък и нагледност “, написа Ерик Богосиян, а неговите прозрения остават отвън времето. Може би таман поради тях и чара на професор Ивайло Христов, доктор Коцето-Калки и Дони публиката на този театър с режисьор Николай Ламбрев-Михайловски в никакъв случай не свършва.



Според легендата терминът рокендрол е фиктивен от нюйоркския ди джей Алън Фрийд. „ Изразът “секс, опиати и рокендрол ” е като че ли татуиран върху живота ми през последния четвърт век. В продължение на доста време даже смятах, че “секс, опиати и рокендрол ” е самият живот. Всеки, който не се движеше със 150 километра в час на оглушителна музика, просто не беше жив. Не признаваш ли рока, значи си мъртъв. А в действителност се оказа таман противоположното. Сексът и СПИН убиха доста хора, доста мои другари. Изразът “секс, опиати и рокендрол ” не носи същата празнична атмосфера, както преди петнадесет години. Понякога даже напомня  за мъртвешки танц “, разяснява още Ерик Богосян през 90-те, когато написа текста. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР