Tears Getting Sober - песента на Виктория Георгиева, с която

...
Tears Getting Sober - песента на Виктория Георгиева, с която
Коментари Харесай

Бъларската песен за "Евровизия" стигна до алтернативни германски финали

Tears Getting Sober - песента на Виктория Георгиева, с която България взе участие в " Евровизия ", попадна във финалите на немски телевизионни излъчвания, различни на анулирания конкурс. Едното ще бъде излъчено идната събота, 16 май, под името World Wide Wohnzimmer (Световната всекидневна) по телевизия ARD и онлайн.

Но то ще е в конкуренция с сходно предаване по конкурентната немска телевизия ProSieben, в което българската ария също бе определена за финала. Разликата е, че във формата на ARD песните са 10, а на ProSieben - 15, както и че едната е социална, а другата - частна телевизия с заплатен достъп.

Час по-късно от Хилвресум в Холандия би трябвало да стартира концерта, с който локалните уредници на " Евровизия " дават късмет на феновете да видят част от десетките участници в състезанието, анулиран поради пандемията. То съответствува с програмата на частната ProSieben, предавана по същото време от Кьолн и имитираща модела на " Евровизия " и позволяваща гласоподаване на фенове от Германия, Австрия и Швейцария.

Във формата на публичната ARD песента на Виктория бе определена от немското жури за " Евровизия " и ще се състезава с претендентите на Дания, Литва, Италия, Русия, Малта, Швейцария, Исландия, Швеция и Азербайджан.

Предаването " Конкурс за европеска ария - немският край " ще е с водеща Барбара Шьонебергер и ще се излъчва от филхармонията в Хамбург, само че без фенове в залата. За спечелилия ще могат да гласоподават единствено фенове от Германия.

В холандското шоу Europe Shine a Light с водещи Стефан Гетхен и Кончита Вурст няма да има гласоподаване за победител. Любопитното е, че ProSieben афишира същите водещи за своето предаване Free European Song Contest.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР