TeamViewer, компанията зад популярния софтуер за отдалечена компютърна помощ, е

...
TeamViewer, компанията зад популярния софтуер за отдалечена компютърна помощ, е
Коментари Харесай

Доклад: TeamViewer са станали жертва на сериозна атака през 2016

TeamViewer, компанията зад известния програмен продукт за отдалечена компютърна помощ, е потърпевша от сериозен киберинцидент през 2016, предава The Hacker News, цитирайки неотдавна оповестен материал в немското издание Der Spiegel.

Според отчета на немската медия, TeamViewer са били атакувани от Winnti. Става дума за APT (advanced persistent threat) група, която работи най-малко от 2010. Тя нападна западни компании от разнообразни сфери с Winnti, комплицирана опасност, инсталираща бекдор в мрежата и позволяваща кибершпионаж и кражба на информация. Winnti са известни с сполучливите им опити за офанзиви към гейм и финансови компании в Азия и Съединени американски щати, при които компрометират линията за доставка на фирмите към нейните консуматори и клиенти, получавайки по този метод необезпокоявано достъп до системите.

Акцент в Der Spiegel е рецензия към TeamViewer за това, че не са уведомили за сериозния случай, на който са станали жертва. От немската компания декларират в писмо до The Hacker News, че те са реагирали навреме и са отстранили вредите от офанзивата скоро след разкриването на пробива.

„ Подобно на доста други софтуерни водачи, TeamViewer постоянно се сблъсква с офанзиви от страна на киберпрестъпници. Поради тази причина, ние продължаваме да влагаме съществени вложения в усилване на IT сигурността ни и си сътрудничим тясно с всепризнати институции в тази област “, гласи формалното изказване от страна на компанията.

„ През есента на 2016, TeamViewer беше цел на хакерска атака. Системите ни засякоха подозрителната интензивност в точния момент, с което предотвратихме огромни вреди. Екип от специалисти от наши и външни откриватели по осведомителна сигурност, работиха в тясно съдействие с виновните управляващи, сполучливо отблъснаха офанзивите, и чрез методите на следствието не откриха доказателство за кражба на потребителска информация или други чувствителни данни – че са наранени компютърните системи на потребителите ни или че изходния код на TeamViewer е бил манипулиран, откраднат или злепоставен по какъвто и да е различен метод “, приключва изказването на компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР