Те всяват страх далеч извън пределите на собствените си страни.

...
Те всяват страх далеч извън пределите на собствените си страни.
Коментари Харесай

5-те най-силни мафии в света

Те всяват боязън надалеч отвън рамките на личните си страни. Кои са петте най-силни мафии в света споделя изданието " Локално ".

На първо място е мексиканската мафия, която се състои главно от наркокартелите.

Втори са италианските мафиотски семейства , мълчешком ръководещи доста браншове в страната.

Третата позиция е за съветските незаконни организации , а четвъртата - за американските гангстери и улични банди, измежду които са и латино бандите, свързани с мексиканските наркокартели.

Любопитно е петото място - то е за албанската мафия. Тя има свои клонове по целия свят и сътрудничи с всички организации, които се занимават с наркотрафик. Албанците са най-активни в Европа, само че имат наличие и в целия регион от Северна и Южна Америка до Китай, написа сръбското издание " Блиц ", представено от " Фокус ".

Албанската мафия се характеризира със характерните правила за строга вътрешна дисциплинираност, йерархичната конструкция и бракове в клановете, което понижава опцията за разтрошаване на организацията извън и усилва свързаността и солидарността в групата.

Според някои информатори албанската мафия е по-силна от публична Тирана, тъй като има голямо въздействие в правосъдната и политическата системи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР