Те унищожават кариери и репутации за престъпмисъл със скорост и

...
Те унищожават кариери и репутации за престъпмисъл със скорост и
Коментари Харесай

Бруталното либерално изнасилване на киното

Те унищожават кариери и репутации за престъпмисъл със скорост и гняв, на които би завидяло всяко политбюро


Западните филми са прекомерно бели, мъжки, хетеросексуални, християнски и европейски. Жените, етническите, половите и религиозните малцинствата нямат достъп до актуалното кино пространство, усещат се потиснати и се нуждаят от повече репрезентация. Сега и незабавно. Без ангажименти и взаимни отстъпки. “ С тази, изцяло погрешна и неподкрепена от никакви доказателства, теза се потегля на нова културна гражданска война, която цели трагично да промени света на облиците и концепциите в Западния свят.

След няколко генерации на цялостна демократична доминация в света на киното, най-агресивните прогресивни деятели към момента не са удовлетворени. За смут на всеки естествен човек, през днешния ден радикалите са в сърцето на демократичното придвижване, упражняват колосален напън върху бизнесите, иинституциите и образуват огромните разкази, които медиите описват на публиката. Сега тези хора изискват тотална културна капитулация пред догмата на политическата уместност, крайния феминизъм, LGBTTQQIAAP eскадроните и джендър отрядите за замяна на биологичната действителност с дистопични делюзии. Който не е склонен с новата партийна линия е „ безусловно Хитлер “, „ крайнодесен ксенофоб “, който не желае да отстъпи своята „ вродена бяла привилегия “, страда от „ чупливо геройство “ и „ отровен евроцентризъм “.

Уви, тези безумни безобразия в действителност не са периферни писъци на умопомрачени създания, а напълно мощна, съвременна и медийно легитимирана мейнстрийм линия на размишление и деяние. Всеки ден в най-престижните демократични издания от New York Times до The Guardian се преповтарят материали и мнения за това какъв брой страда киното от своя „ бял супремасизъм “ и по какъв начин гласовете на малцинствата се давят в шума на „ западния патриархат “.

Резултатите от невиждания напън на болшевизираните борци за „ обществена правдивост “ върху западната просвета са печални. Колкото повече се усилват политическата уместност и квотите за всевъзможни „ маргинализирани групи “ в актуалните холивудски и европейски филми, толкоз повече прогресивните идеолози крещят за „ неравноправие, расизъм, сексизъм и хомофобия “.

В действително време се реализира брутално демократично обезчестяване на киното, смисъла, истината, обстоятелствата, думите, знаците, положителния усет и свободата. Нито една държавна цензура по света сега и от мъглите на предишното не може да се съпоставя с ожесточението и свирепата идеологическа отдаденост на левичарската агитация, оплодена и публикувана от изгубилите мозъка си „ културни елити “.

Те унищожават кариери и репутации за престъпмисъл със скорост и гняв, на които би завидяло всяко политбюро от през вчерашния ден и през днешния ден. Сигналите за патологията видяхме още преди няколко години, когато метастазира искрено расистката акция #OscarSoWhite, която беше непосредствено ориентирана против белите хора в кино промишлеността. Тогава от Американската кино академия, която връчва влиятелните награди „ Оскар “, започнаха идеологическа, сексистка и расова чистка и попълниха членските си маси с повече „ дами и представители на не-бели малцинства “, които трябваше да гласоподават за „ верните “ филми. През идващите години станахме очевидци на срамни всемирски спектакли. Изцяло политизирани церемонии по връчване на награди „ Оскар “ с отблъскващи „ сошъл джъстис “ речи на капризни звезди и филми, които съблюдаваха партийната линия. Обособиха се неофициални квоти за филми с чернокожи, филми със мощни дами, гей-филми и транс-филми. Преди две години „ Оскар “ за най-хубав филм завоюва „ Moonlight “, който споделя за тежкия живот на чернокожи гейове от гетото. Това си беше политически правилен джакпот.

В началото на тази година „ Оскар “-ите надминаха себе си. В топ категориите победи „ Формата на водата “. Фентъзи, режисирано от мексиканец, в което жена с физически недостатъци прави секс с амфибия, а чернокожа дама и гей оказват помощ на междувидовата двойка в битката против жесток бял мъж християнин, който въплъщава тиранията на Америка и Западния свят. От сцената водещият Джими Кимъл сподели, че „ статуетката „ Оскар “ е съвършения мъж, тъй като няма пенис “. После добави, че в действителност би му се желало да бъде жена. А единствено преди дни различен демократичен топ водещ – Стивън Колбер – сподели, че изпитва „ тъмно възприятие “ да бъде бял, хетеросексуален мъж християнин.

Единственото, което не бяха пресметнали прогресивните пропагандатори, е ползата на публиката към политически правилната оргия. Рейтингът на премиите „ Оскар “ се срина до рекордно ниски равнища. Затова от Академията стигнаха до безумни промени. Въвеждат категория за „ Популярен филм “ с концепцията да върнат публиката. Но и с вярата, че ще умиротворят най-най-крайните демократични фракции, като дадат статуетка на „ Черната пантера “ – комиксов блокбастър с съвсем напълно негър екип. Този филм бе уважаван като религиозно признание от критиците и медиите, а в средите са подготвени да линчуват всеки, който има даже леко неутрално, какво остава за негативно, мнение за това произведение. Тези хора желаят да видят „ Черната пантера “ напряко с „ Оскар “ за най-хубав филм, а не за някакъв „ Популярен филм “. Така те се настроиха против измененията на Академията, които бяха направени точно, с цел да ги задоволят.

Канибализирането в демократичните среди е добре познато събитие. Преди седмици актрисата Руби Роуз беше нападната във виртуалното пространство от отряди прогресивни политкоректни орки и напусна „ Туитър “. Те я упрекнаха, че е приела ролята на „ Жената-прилеп “, която в комикса е противоположна, а пък Роуз не била задоволително противоположна, с цел да я изиграе. Това фактически се случва. Роуз не е хетеросексуална и е цялостна либералка, само че това не е задоволително. Скарлет Йохансон, която също приглася на прогресивната агитация, бе принудена да напусне кино план, в който трябваше да се превъплъти в трансджендър облик. Глобалният джендър протестариат се стовари с цялата си мощ върху нея с крясъка, че не може артист, който не е трансдженър, да играе трансджендър. И Скарлет покорно се отхвърли и се извини на виртуалните си инквизитори.

Всеки ден излиза някаква вест за митинг или протест, който бруталните демократични тълпи готвят на някой план, дръзнал да наруши новата партийна линия и доктрина. Всеки филм, който не включва мощен женски персонаж, малцинства или джендър фигури, е нападан и демонизиран в мейнстрийм медиите. Вече не се гледа качеството на киното, а дали то съдържа нужните квоти и проценти етнически герои, положителни трансджендър модели за подражателство и верни политически позиции. Абсолютно неразрешено е да се подлага на критика или осмива исляма и ислямския фундаментализъм. Почти всички нови филми по един или различен метод показват белите мъже, колониализма и капитализма като корените на всяко зло. Екраните преливат от агитация.

Появи се цялостен род на феминизирани класики. Филми с мъжки сформира като „ Ловци на духове “ и „ Бандата на Оушън “ са правени още веднъж, само че този път с напълно женски екипи. Радикалният феминизъм е на път да провали най-успешния кино артикул в историята – „ Междузвездни войни “. Феминистката Катлийн Кенеди пое „ Лукасфилм “ и дружно с „ Дисни “ започнаха да създават препълнени с прогресивни послания нови филми от сагата. Сега, след фенското неодобрение от „ Епизод VIII “ и историческия финансов провал на „ Соло “, назрява протест против коренно идеологизираната и феминистка тенденция на „ Междузвездни войни “.

Срещу решителната културно революционна акция на либералите ще има солидна реакция. Все повече хора отхвърлят да заплащат за политически правилни пропагандни артикули. Ала вредите, нанесени върху киното от тези безумци, ще бъдат поправени прекомерно мъчно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР