Те цъфтят и ухаят. Или обратното – вехнат и чезнат.

...
Те цъфтят и ухаят. Или обратното – вехнат и чезнат.
Коментари Харесай

Магичните свойства на цветята

Те цъфтят и ухаят. Или противоположното – вехнат и чезнат. По цветята у дома може да се създадат доста заключения за метода ви на живот. Може би по тази причина мнозина настояват, че са способни да уморят всяко цвете. Други пък си приказват с теменужките, което може да е повлияно на първо място от желанието да слушат личния си глас. Разни хора, всякакви цветя, всякакви идеали...

В древността хората им приписвали разнородни вълшебен свойства. Всяко растение си имало свое предопределение: някои цветя трябвало да носят на стопанина си благосъстояние и триумф, други – да обезвреждат споровете и да укрепват мира, трети помагали на любовните връзки, а някои служели като отбрана против нечисти сили. Ако нещо в фамилния ви живот куца, може би повода е в камелията, която се счита за цвете на самотата. Но пък тъкмо тя се предлага, въпреки това, на срамежливите и стеснителните, които щели да се избавят от комплексите, с помощта на нейното наличие. За китайската роза пък споделят, че е като магнит за представителите на противоположния пол. Лианите са потребни за фамилните, само че самотниците би трябвало да ги изхвърлят на мига. Фикусът избавя притежателите си от беднотия и апетит. И още, и още...

Ролята на цветята може би е малко пресилена, само че не пречи да знаем защо иде тирада. Може пък да се окаже от изгода.
Мушкато
Всеки е чувал поверието, че до портата на дома или на балкона, който гледа към улицата, би трябвало да има най-малко едно алено мушкато. Цветът в действителност не е чак от такова значение. Мушкатото обезврежда неподходящите зони, способства за хармонията, успокоява нервите и развива възприятието за комизъм. Да се върнем отново на аления цвят. Може и да има нещо правилно в това, че аленото мушкато връща неприятната сила като бумеранг към този, който я излъчва. По този метод цветето се явява бариера за злите сили и завистническите мисли. Бялото мушкато пък способства появяването на деца. Розовото се отразява позитивно на любовта.

Екстрактът от мушкато успокоява и тонизира нервната система, спомага за нормализирането на съня. Казват също, че гони депресията. Мушкатото има и други лековити качества. То оказва помощ при изгаряния, рани и дерматити. Препоръчват го и при проблеми по време на менопаузата.
Портиер
Бодливкото кактус е идеалният пазач. Приписват му способността да охранява дома от зли духове и да стопира още на прага злосторниците. Това надали е тъкмо по този начин, само че пък е потвърдено, че оказва помощ на тези, които прекарват прекалено много време на компютъра. Кактусът е кадърен да гълтам излъчването, което ни поболява, по тази причина е добре да бъде ситуиран някъде край монитора.

Още една детайлност – кактусите се предлагат единствено на тези, които имат спокоен темперамент. Твърде дейните хора могат да станат нападателни и да стартират да налитат на пердах, в случай че се намират в съседство с " игленик " в саксия.
Бенджамин
Стайни растения като алое, циклама и фикус Бенджамин имат защитни вълшебен свойства. За да привлечете шанс и благосъстояние в къщата, ще ви помогне елементарната красула, по-известна като " дървото на парите ", както и фикусът Бенджамин (дребнолистен). С подобен фикус в кухнята вашето семейство в никакъв случай няма да остане гладно. И в случай че фикусът е подложен в тази зона, съгласно фъншуй тогава това ще помогне да се внесе естетика в тази съответна област от живота ви. С други думи – фикусът цялостни портфейла с пари.
Азалия
Повечето хора си фантазират, че на женитба наложително би трябвало да се носят букети от лилиум или рози. Така както за карамфилите и герберите постоянно се счита, че са запазена марка за погребения. Всъщност, в случай че желаете в действителност да вкарате потребен миг в поднасянето на китката, то тогава би трябвало да заложите на азалията. Точно това е растението, което въздейства благотворно на съпружеската обич.

Казват, че азалията пособия и при фамилните разногласия. Можете да пробвате дали това е по този начин. В разгара на разногласието кой да изхвърли боклука мушнете саксията сред вас и брачна половинка ви. И той ще се затича към контейнера без повече предисловия.
Бегония
Ето едно растение, което пази дома и живеещите в него от въздействието на отрицателна сила. Смята се, че бегонията преобразува неприятните намерения и ги трансформира в положителни послания.
Папрат
В случай че желаете да поканите това растение с вампирски функционалности вкъщи, най-малко не го поставяйте в спалнята или детската стая, където членовете на фамилията прекарват доста време. Най-добре го изкарайте на остъкления балкон.
Настроение
Лимонът е кадърен да въздейства позитивно върху настроението. Ако в дома ви пораства този цитрусов представител, членовете на фамилията ви ще тъгуват по-малко и по-рядко ще изпадат в меланхолия. Казват още, че лимоновото дръвче позволява финансовите проблеми. Към потребните му свойства се отнася и способността да дезинфекцира въздуха в пространствата, да убива вредоносните микроби и да изпълва въздуха в къщата със пресен и прелестен мирис.
Орхидея
Само който не се е опитвал да я отглежда не знае какъв брой е капризна тази изящна представителка на растителния свят. Но пък тези, които са й хванали цаката, стават по-чувствени и женствени. Така най-малко споделят експертите. Традиционно на Изток се счита, че орхидеята е знак на добродетел, а в западната просвета това цвете въплъщава любовта.
Традесканция
Едно растение, за което се твърди, че скапва вълшебства. Може да изпробвате дали е по този начин. До месец от нейната поява в дома недоброжелателните хора стопират да го посещават. Това цвете се счита за източник на оптимизъм и наслада. Влияе добре върху възприятието за комизъм и способността за самоирония на всички жители на дома, усъвършенства общата фамилна атмосфера. Има и лечебни свойства, които се показват във възпрепятстването на развиването на болести на горните дихателни пътища.
Цикламата
Още един миротворец в дома – тя успокоява капризните деца, минимизира разногласията и споровете и е просто наложителна за места, където липсва мир и единодушие. Помага на притежателя си да преодолее срамежливостта и да се избави от комплексите. Дарява вяра и религия в положителното на тези, които са изпаднали в тежко обезсърчение.
Теменужки
Независимо с кое название ги наричате – африканска теменужка, сентполия, стайна теменужка и така нататък, те символизират деликатност и невзискателност. Теменужките оказват помощ на хората да са по-открити, предвестници са на ново начало. Освен това имат антистресово деяние, влияят позитивно и на любовта.
Спатифилиум
Ако не държите цветя в спалнята, незабавно може да поправите грешката. Спатифилиумът се води растение на любовта. Ако самотна жена държи да откри своята половинка, би трябвало да сложи край леглото си или спатифилиум, или антуриум. Същото се отнася и за китайската роза.
Дифенбахия
Повишава продуктивността на труда в офиса. Растението спомага за по-добра централизация и прочиства въздуха от отровни субстанции.
Хлорофитум (зелена лилия)
Държи шампионата измежду " въздушните санитари ". Но не го разполагайте над главата на седящ човек – съществува доктрина, че растението има отрицателно информационно-полево влияние.
Общи правила
Всяко растение би трябвало да подхожда на помещението, в което се намира. Растенията " бранители " би трябвало да се разполагат някъде към входа, тези, които благоприятстват любовта – в спалнята, а тези, които носят здраве и хубост – те дано са в кухнята.

Всяко домашно растение има избрани вълшебен функционалности. Дали ще повярвате в тях или не – това е въпрос на персонален избор, както и решението дали да отглеждате растения вкъщи. Във всеки случай цветята радват окото, а това към този момент по никакъв начин не е малко.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР