Те спестяват готвенето, но причиняват големи вреди на здравето.С всяка

...
Те спестяват готвенето, но причиняват големи вреди на здравето.С всяка
Коментари Харесай

Нови шокиращи факти за полуфабрикатите

Те икономисват готвенето, само че предизвикват огромни вреди на здравето.

С всяка минала година хранителната индустрия усилва мощността си. Съвременният човек към този момент може въобще да не готви вкъщи. За страдание от ден на ден хора вършат това като купуват подготвена храна и полуфабрикати. Тук ще разберете за какво не би трябвало да го вършиме.

Според настоящи проучвания съвсем 70% от менюто на актуалния човек са полуфабрикати. Това са колбаси, кренвирши, шоколадови и сладкарски произведения, млечни артикули, подготвени замразени артикули и някои типове самун. Т.е. хората получават съвсем 70% от цялата им нужна сила от полуфабрикати, чийто състав е много подозрителен и стават подвластни от тях.

Ако постоянно употребявате полуфабрикати то несъмнено сте забелязали какъв брой е мъчно да се откажете от шоколадчета или чипс. Защо полуфабрикатите провокират взаимозависимост? Те съдържат доста захар, сол и подобрители на усета. Всички тези субстанции работят на нервната и ендокринната система и провокират взаимозависимост както към опиатите или алкохола.

Отровите в полуфабрикатите

Полуфабрикатите изобилстват от нездравословни субстанции. Те имат прелъстителен външен тип, дълъг период на валидност и безукорен усет. За страдание тези достижения са с помощта на химикали, които вредят на здравето. В питателните оцветители се съдържат тежки метали, а за дългия период на валидност се употребяват консерванти, множеството от които са отровни.

Гарантирано ще надебелеете от полуфабрикатите 

И освен ще надебелеете, само че и ще си докарате всички болести, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването. Навикът постоянно да похапвате колбаси, мазни кашкавали, сладкарски произведения и консерви бързо води до натрупването на непотребни килограми. Това се дължи освен на високата калоричност на полуфабрикати. Честата им приложимост забавя обмяната на веществата, от което ще напълнеете още по-бързо. Високото наличие на сол и захар в полуфабрикатите не разрешава никакво намаляване.

Полуфабрикатите повреждат микрофлората в червата 

Попадайки в червата, полуфабрикатите нарушават салдото сред потребните и патогенните микроорганизми. Установено е, че хората, които си падат по полуфабрикати, постоянно се оплакват от остри проблеми с храносмилането, които пораждат поради нарушаванията в чревната микрофлора.

Полуфабрикатите провокират тежки болести

Анализът на повече от 150 клинични проучвания демонстрира, че на процедура всички хронични болести, от които страдат актуалните хора, значително са провокирани от полуфабрикатите. Например колбасните произведения и месните консерви способстват за развиването на рак на червата, на стомаха или на панкреаса. Ето за какво лекарите-диетолози упорито предлагат да се използват натурални храни, приготвени вкъщи.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР