Те си имат офиси, в които предлагат услугите си. Аз

...
Те си имат офиси, в които предлагат услугите си. Аз
Коментари Харесай

От услугите на канаджиите вече се възползвали предимно радикализирани и опасни лица

" Те си имат офиси, в които оферират услугите си. Аз съм виждал разгласи - за цяло семейство от Бейрут до Италия или гръцките пристанища. " Това съобщи пред bTV арабистът Владимир Чуков по отношение на многочислените арести през вчерашния ден на трафиканти,

Според Чуков става въпрос за една " невероятна мрежа, която беше ударена, само че не може да бъде отстранена ".

Арабистът е на мнение, че настоящите огромни канали за трафик на бежанци като този са основани още при пика на мигрантската вълна през 2015 година. Мигрантите се прекарвали през Афганистан, Иран и Турция към Европа.
 Парите пробили оградата на границата
Парите пробили оградата на границата

Група за трафик на хора Иван Гешев дефинира като комерсиално сдружение

Темата разяснява и преводачът Мажд Алгафари. Според него става въпрос най-вече за афганистанци и иракчани, тъй като сега потокът на сирийците бил противоположен.

" От 2014 година в България стартира да се образува един бизнес в тази тенденция - проведени групи, които да посрещат мигранти, да ги превеждат през територията на страната до Сърбия - със " съдействието " на органите на реда . Това закупи размери на проведена незаконна група ", уточни Алгафари.

Според него въпросът с мигрантите през днешния ден е по-различен. Темата с бежанците отпаднала, тъй като те се разпределили. Хората, които се възползвали от услугите на каналджиите през днешния ден били доста рискови хора.

" Не би трябвало да гледаме групата, която сме задържали като трафиканти, би трябвало да гледаме и хората, които са превели ", безапелационен е Алгафари.

Припомняме, 17 души бяха арестувани през вчерашния ден за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти. Арестите били в продължение на огромната интервенция " Халифакс ", осъществена от Европол през 2017 година, както сподели заместител основният прокурор Иван Гешев . Той дефинира групата като комерсиално сдружение .

Били забъркани и корумпирани граничари.
 Спецпрокуратурата подхвана най-голямата незаконна група за мигранти
Спецпрокуратурата подхвана най-голямата незаконна група за мигранти

Претърсвания изземвания има в София, Ямболско и Бургаско
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР