Те ще са от голяма полза за потребители, ползващи мобилни

...
Те ще са от голяма полза за потребители, ползващи мобилни
Коментари Харесай

Нови функции в Android TV пестят интернет трафик

Те ще са от огромна изгода за консуматори, ползващи мобилни връзки

Гугъл вкарва четири нови функционалности едновременно в Android TV (снимка: CCO Public Domain)

С обствениците на тв приемници с операционната система Android TV скоро ще се снабдят с няколко нови инструмента, които ще им оказват помощ да пестят интернет трафик, при положение, че употребяват мобилна връзка.

Новите функционалности на Android TV в началото ще бъдат налични за консуматори от Индия, а по-късно ще се появят и в други страни, стана ясно през седмицата, при показване на смарт тв приемници на Motorola.

Гугъл вкарва четири функционалности едновременно. Благодарение на тях, потребителите ще могат да се възползват оптимално от своите интелигентни тв приемници, даже с лимитирани или прекъсващи интернет връзки.
още по тематиката
Първата функционалност, наречена Data Saver, понижава доста употребявания трафик при свързване към интернет посредством мобилна връзка. Разработчиците дават обещание до 3 пъти увеличение на времето за гледане.

Инструментът Data Alerts е предопределен да управлява данните, употребявани при гледане на телевизия. Тази функционалност неслучайно се появява първо в Индия – кабелният интернет там не е доста добър и доста хора разчитат на мобилен достъп.

Инструмент, наименуван Hotspot Guide, оказва помощ за конфигурация на тв приемника благодарение на мобилна „ гореща точка ”. Функцията Cast in Files пък разрешава ревизиране на медийни файлове, изтеглени на смарт телефона, непосредствено на тв приемника, без консумиране на мобилен трафик.

Всички нови функционалности ще бъдат внедрени на Android TV устройства в Индия в най-скоро време, след което ще стартира разпространяването им и в международен мащаб.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР