Те ще ни откраднат работата“, казва един от шофьорите на

...
Те ще ни откраднат работата“, казва един от шофьорите на
Коментари Харесай

Бунт на корейските таксиджии срещу споделените пътувания

„ Те ще ни откраднат работата “, споделя един от водачите на протест

„ Смажете промишлеността, която смазва таксиметровата промишленост “, упорстват водачите в Южна Корея

Десетки хиляди южнокорейски таксиметрови водачи проведеха огромен митинг през днешния ден в столицата Сеул, заявявайки, че услугата за споделени пътувания, която се готви да започва в града, би заплашила прехраната им и работните места.

Протестът е най-новото предизвикателство за услугите за шерване на на пътувания в Южна Корея. Страната е известна с едно от най-високите равнища на разпространяване на смарт телефони в света, а съвсем половината от популацията на живее в Сеул и покрайнините му.

Недоволството на таксиметровите водачи и държавните разпореждания в четвъртата по величина стопанска система в Азия затрудниха редица нови транспортни услуги, в това число и тези на Uber Technologies и локални компании. На днешния митинг недоволните таксиметрови водачи, носещи червени ленти през рамо, скандираха лозунги, размахваха знамена и табели, които гласяха: „ Смажете промишлеността, която смазва таксиметровата промишленост “.
още по тематиката
„ Те ще ни откраднат работата “, сподели един от водачите по време на митинга, представен от Ройтерс. Според полицията, към 25 000 таксиметрови водачи са взели участие в шествието.

Във вторник Kakao Mobility – отделение на оператора на известно локално чат-приложение Kakao Corp. – стартира да набира водачи за услугата си за споделени пътувания. През февруари компанията закупи локалния снабдител на услуги за споделено пътешестване на име Luxi от Hyundai Motor. Услугата на Kakao ще среща водачи, движещи се по дадени посоки, и пасажери, интересуващи се от пътувания в същата посока.

Фирмата съобщи, че услугата й ще обслужва консуматори единствено в пиковите часове, с цел да компенсира дефицита на таксита в града. От своя страна, транспортното законодателство не разрешава потреблението на персонални транспортни средства за търговски цели, само че разрешава споделени пътувания в пиковите часове „ за напредване от и до работното място “.

Засега не е ясно по кое време тъкмо ще започва услугата. „ Ще продължим полемиките с таксиметровата промишленост, сродните организации и потребителите преди старта на услугата “, се споделя в изказване на компанията.

Протестът на таксиметровите водачи добавя алтернативата на държавното управление на Южна Корея, насочено към труда, откакто безработицата в страната доближи осемгодишен пик през август.

„ Правителството е в мъртва хватка “, разяснява Ко Тае-бон, началник на проучванията в „ Hi Investment & Securities “. „ Ако не престават да се влачат с регулаторни промени, Южна Корея ще изостане от световния глобалния пазар за споделени пътувания “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР