Те ще могат да създават приложения за четириногия робот SpotЧетириногият

...
Те ще могат да създават приложения за четириногия робот SpotЧетириногият
Коментари Харесай

Boston Dynamics се отваря към външни разработчици

Те ще могат да основават приложения за четириногия робот Spot

Четириногият робот Spot ще се снабди с приложения за разнообразни промишлености
(снимка: Boston Dynamics / YouTube)

Boston Dynamics направи значима стъпка за разпространение на четириногия робот Spot, откакто преди няколко месеца стартира да приема поръчки за машината. За да насърчи Spot-базираните решения, компанията разгласява набор от софтуерни принадлежности за разработка (SDK) в хранилището за отворени планове GitHub.
още по тематиката
Компанията се надява, че SDK ще разреши на необятен кръг разработчици да основават потребителски приложения, които дават опция на Spot да взема решение потребни задания в разнообразни промишлености.

За да наемат робот, на който да изпълнят своя код, разработчиците би трябвало да се причислят към програмата Spot Early Adopter. Но всички заинтригувани могат да преглеждат SDK за робота в GitHub, а съществуващите консуматори да разгласяват свои лични стратегии.

Boston Dynamics дава обещание да разгласява актуализации на SDK, когато станат налични. В допълнение, компанията разгласи първата конференция за консуматори. Събитието, наречено Actuate, ще се организира на 12-13 май в Бостън, Масачузетс, и се възнамерява да стане като годишно.

Очаква се конференцията да сплоти снабдители на датчици за Spot, разработчици на програмен продукт и крайни консуматори. Те ще могат да се похвалят с достижения, да приказват за проектите си и да споделят опит.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР