Те ще играят под мотото End racism. Build peaceНа 16

...
Те ще играят под мотото End racism. Build peaceНа 16
Коментари Харесай

Дипломати ще се впуснат във футболен турнир с благотворителна цел

Те ще играят под мотото „ End racism. Build peace ”

На 16 октомври 2022 година в гр. София ще се организира 7-мото издание на футболния шампионат Ambassador’s League в Национална футболна база „ Бояна “, проведен от младежите на Дружеството за Обединените народи в България. На терена едни против други ще излязат представители на разнообразни дипломатически задачи в България, играещи за една обща идея. Всички вкарани голове ще са срещу  расизма и за мира под мотото на събитието –  „ End racism. Build peace ”.  Това е и тематиката на тазгодишното отбелязване на Международния ден на мира, 21 септември, оповестена от Генералния секретар на Организация на обединените нации в обръщение, оповестено по традиция 100 дни преди празника.

Покани за присъединяване в шампионата са изпратени до посолствата на 138 страни, показани в България. Те ще се впуснат в оспорван футболен шампионат за първи път след пандемията от Covid-19. Победители в предходни издания са били  Турция и Судан, както и Студентската асоциация за проучване на интернационалните връзки. Турнирът Ambassador’s League може да се трансформира в българското начало на Световното състезание по футбол, което ще се организира в Катар в края на годината.

Турнирът Ambassador’s League е проведен от Дружество за Организация на обединените нации в България. Той се организира в чест на Деня на мира (21 септември) и Деня на Организация на обединените нации (24 октомври). Официален сътрудник на събитието е Българският футболен съюз.

За акредитация на публицисти:

Акредитация може да бъде декларирана до 16,00 ч. на 14 октомври /петък/ на e-mail: , като се посочат трите имена на публицистите, медията, която съставляват, и позицията им в нея.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР