Те ще бъдат ТВ водещи, филмови актьори или просто приятелиNeon

...
Те ще бъдат ТВ водещи, филмови актьори или просто приятелиNeon
Коментари Харесай

Neon – „изкуствените хора” на Samsung

Те ще бъдат ТВ водещи, кино артисти или просто другари

Neon не е следващият гласов помощник или робот, а реален събеседник за видеочат
(снимка: Neon / Samsung Star Labs)

Ще остане ли място за изява на същинските хора в света на технологиите ? Вероятно това се питат мнозина откакто Samsung показа на CES 2020 в Лас Вегас визия за… „ изкуствени хора ”.

Зашеметяващият план на изследователската група Samsung Star Labs се назовава Neon. Това не е просто следващият гласов помощник или робот, а технология за видеочат с компютър, който наподобява извънредно реалистично – съвсем като същински човек.

Разработчиците на корейската компания са окуражени да изведат връзката с „ изкуствени хора ” на напълно ново равнище, спрямо обичайните персонални асистенти. Времето за намиране на информация и верния отговор от Neon е единствено няколко милисекунди.

Neon има свои лични страсти и мемоари, настояват разработчиците
(снимка: Neon / Samsung Star Labs)

Samsung се надява фирмите да лицензират Neon с концепцията да го употребяват за най-различни цели – като йога инструктор, ефирен водещ, кино артист, финансов консултант и в доста други функции. Neon-ите могат да бъдат и просто положителни другари на хората.

От Star Labs споделят, че не се пробват да заменят хората, даже и да наподобява по този начин. „ Не се опитваме да отнемем нечии работни места, а по-скоро желаеме да подобрим преживяването на клиентите, тъй че да се усещат като че ли имат добър другар ”.

Neon може да играе разнообразни функции – инструктор, ТВ водещ, кино артист, финансов съветник…
(снимка: Neon / Samsung Star Labs)

Компанията твърди, че Neon има свои лични страсти и мемоари, само че към този момент това звучи като научна фантастика. Вероятно „ изкуствените хора ” могат да бъдат програмирани, с цел да симулират страсти и да съхраняват данни.

Samsung възнамерява да създадем Neon наличен както за бизнес сътрудници, по този начин и за самостоятелни консуматори по целия свят. Засега не са ясни бизнес моделът и цените на Neon, само че по-късно тази година ще стартират бета тествания на технологията в действителна среда с определени сътрудници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР