Те ще бъдат оценявани по стриктни критерии.Общо 280 деца и

...
Те ще бъдат оценявани по стриктни критерии.Общо 280 деца и
Коментари Харесай

280 деца и младежи се състезават в конкурс за мартеница в Асеновград

Те ще бъдат оценени по прецизни критерии.

Общо 280 деца и младежи се включиха в състезанието на НЧ „Родолюбие“ „Бъди здрав с Пижо и Пенда“. Освен от община Асеновград, в самодейността вземат участие и млади създатели от други обитаеми места, измежду които Бургас. Участниците са на възраст от 3 година до 13 година Те твориха мартениците, пана и кукли. Конкурсът е с благотворителна цел, като към момента не е решено за каква идея да бъдат предоставени средствата. Когато бъде взето решението за това, ще бъде оповестено обществено.

Целта на самодейността е да се насърчат креативните качества и въображението на децата и младежите при направата на мартеници. Така, участниците ще могат да обогатят знанията си за българския бит и за първомартенската обредност.

Възрастовите групи, в които ще бъдат наградени присъединилите се в състезанието, са: до 7 г.; I-IV клас; V-VII клас; VIII-ХІІ клас. А категориите, в които ще бъдат оценени участниците, са: „ Мартеници “; „ Кукла, пано или накит “; „ Колаж ”. Част от критериите, по които ще се слага оценката, са: автентичност на изпълнението;техника на изпълнение; да дава отговор на българската национална традиция; употребявани материали. Официалнотонаграждаване на общинския конкурс „ Бъди здрав с Пижо и Пенда “ и разкриване на дарителската изложба-базар ще се състоят през днешния ден, 25.02.22 година от 17:00 ч. във фоайето на НЧ „ Родолюбие ” в Асеновград, при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР