Те ще бъдат оборудвани със средства по Националния план за

...
Те ще бъдат оборудвани със средства по Националния план за
Коментари Харесай

28 професионални гимназии ще бъдат центрове за високи постижения

Те ще бъдат оборудвани със средства по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) в границите на Процедура „ Изграждане на центрове за високи достижения в професионалното обучение и образование “. Подкрепени ще бъдат действия за доставка и монтаж на модерно високотехнологично съоръжение и обзавеждане, както и ремонт, реорганизация, главно възобновяване на учебна просветителна среда.

Общият бюджет е 96 960 000 лева с Данък добавена стойност, като оптималното финансиране за един център е 3 462 857 лева с Данък добавена стойност.

 

Обявяването на процедурата се чака през февруари, а осъществяването на дейностите по нея ще започва през юни – м. юли 2023г. Определените от просветното министерство 28 професионални гимназии (по една във всяка област в страната) са минали през сложна оценка по критерии, отнасящи се до спецификите на учебното заведение, адаптивността им към настъпващи промени, финансов потенциал, потенциал на учебното заведение да отговори на потребностите на района от фрагменти, благоприятни условия за определяне на партньорства и работа в мрежи и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР