Те се наблюдават дори при хора, които са изкарали леко

...
Те се наблюдават дори при хора, които са изкарали леко
Коментари Харесай

До една година след преболедуване има риск от усложнения от Ковид-19

Те се следят даже при хора, които са изкарали леко ковид

SARS-CoV-2 при започване на пандемията се появи като респираторен вирус, пораждащ асимптоматични или леки форми на зараза при 80% от пациентите. Все отново вирусът може да докара до развиване на съществени и тежки форми на болестта при пациенти от рисковите групи, които са със затлъстяване, диабет или в преклонна възраст, предава

Често пациентите развиват нескончаем Ковид-19. В тези случаи е открито, че те не престават да изпитват признаци, даже няколко месеца след заразяването.

Може ли Ковид-19 да има характерности на хронично заболяване?

При доста от пациентите има дълготрайни последствия и затруднения, които се следят даже при тези, които са развили лека форма на болестта. Скорошно изследване е посочило, че инфекцията със SARS-CoV-2 е обвързвана с нараснал риск от сърдечен арест и инсулт до една година след заразяването. Проучване, оповестено в British Medical Journal, акцентира, че следствията върху психологичното здраве също се следят до една година след инфекцията.

Усложнения се появяват даже след леки форми на болестта

Установено е, че пациентите, които са имали потребност от хоспитализация в звено за интензивно лекуване, са имали най-сериозни последствия върху психологичното здраве.

Авторите са следили доста нараснал риск от затруднения за психологичното здраве при пациенти, приети в болница за Ковид-19, спрямо пациенти, приети в болница за тежък грип или по друга причина. Освен това, тези последици и затруднения са следени и при пациенти, които са развили лека форма на болестта. Това не е просто респираторен вирус. Ако признаците се концентрират върху дихателната система при започване на инфекцията, излиза наяве, че SARS-CoV-2 е в положение да аргументи увреждане и на доста други органи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР