Те се характеризират с оцветяването на кожата в по-тъмен цвят

...
Те се характеризират с оцветяването на кожата в по-тъмен цвят
Коментари Харесай

Отървете Се От Петната По Кожата Завинаги С Тези Бързи Природни Мазила!

Те се характеризират с оцветяването на кожата в по-тъмен цвят в разнообразни зони. Цветът на петната може да бъде ярко или мрачно кафяв или светло-жълт. Тяхната величина и форма е друга. Макар повърхността им да е гладка те се виждат елементарно, тъй като са обрисувани внезапно. Засягат най-много лицето, като се „ настаняват “ по носа, над горната джука, по бузите или слепоочието. Често се следят и по брадичката, към ушите и надолу по шията. Могат да обиден и други елементи от тялото, като ръцете краката, гърбът.

Пигментните петна могат да бъдат породени от

1. Използването на козметични артикули

2. Прием на разнообразни медикаменти

3. Анемия

4. Заболявания на черния дроб или яйчниците

5. Дълго стоене на директна слънчева светлина

6. Хормонална непълнота (най-често по време на бременност)

Премахване на пигментни петна

Преди да предприемете каквито и да било ограничения за заличаването и премахването на пигментните петна би трябвало да посетите експерт. Както казахме, тяхната поява може да бъде провокирана от болести.

Рецепти от националната медицина за изтриване на пигментни петна по кожата

1. Смес за изсветлявене и изтриване на пигментни петна по кожата – смесете в стъклена купичка чаена лъжичка оцетна киселина, супена лъжица домакински мед. Отделно натрошете пшеница. Добавете към другите артикули 2 супени лъжици от нея. Разбъркайте, с цел да се получи кашичка, която се нанася върху по-тъмните петна. Оставете щя да работи 30 минутки и след това изтрийте с забрадка. Накрая изплакнете с хладка питейна вода.

2. Семена от краставици за изтриване на пигментни петна по кожата – счукайте семенца от краставица (за предпочитане сушени, тъй като пресните са цялостни с вода). Сипете от тях в бурканче 10 грама и ги залейте със 100 мл водка. Приберете на хладно за седмица. Извадете илача и го прецедете. Илача не се нанася непосредствено върху кожата. Преди приложимост той се разрежда с преварена вода в съответствие 1:10 (илач към вода). С този лек се намазват засегнатите зони. За препоръчване преди сън. Измива се чак на сутринта. Тази рецепта е подобаваща и за изсветляването и заличаването на лунички.

3. Лимонов сок и квас за изтриване на пигментни петна по кожата – в дребна стъклена купичка сипете единствено супена лъжица лимонен сок. Към него прибавете едно малко късче квас. Разбъркайте, би трябвало да се получи кашичка. После я загрейте доста леко на котлона и я нанесете върху лицето, като внимавате да не се опарите. Маската се държи върху зоните 20 минутки и след това се измива. Може да употребява всеки ден до заличаването на петната.

4. Лук за изтриване на пигменти петна по кожата – нарежете 100 грама лук на ситно и изстискайте сока му през двойна марля. Смесете лученият сок с хладка вода, при непрестанно бъркане. Домашно приготвения лосион се нанася върху петната. Можете да го употребявате по 2-3 пъти дневно, написа билка.инфо.

5. Ягодов сок за изтриване на пигментни петна по кожата – благодарение на марля изстискайте сока от пресни ягоди. В него потопете памучно тампонче. Намажете засегнатите зони и изплакнете след 10 минутки с вода. Този цяр се ползва през ден и то единствено по 1 път, в деня на процедурата.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР