Те също така са прехванали едната от две крилати ракети

...
Те също така са прехванали едната от две крилати ракети
Коментари Харесай

Украйна ликвидира 18 от 25 дрона, изпратени от Русия през нощта

Те също по този начин са прехванали едната от две крилати ракети " Х-59 ", изстреляни към Украйна.

 

До момента няма данни за потърпевши хора и нанесени материални вреди.

 

Според украинските въоръжени сили офанзивите са били подхванати от Югозападна Русия и анексирания Кримски полуостров и са били ориентирани основно против Източна и Южна Украйна.

 

Междувременно стана ясно, че при интервенция, извършена от Службата за сигурност на Украйна (ССУ), е била взривена железопътна линия в Сибир, която Русия е употребила за военни доставки, съобщи пред Ройтерс украински източник, поискал анонимност.

 

По думите му четири взривни устройства са били детонирани през миналата нощ в миг, когато товарен трен е минавал през Северомуйския тунел в съветската република Бурятия, която граничи с Монголия.

 

Ако това се удостовери, сходна офанзива на повече от 4000 км разстояние от Украйна би могла да послужи като проява на способността на Киев да нанася удари надълбоко в съветска територия, показва организация Ройтерс, само че отбелязва, че не е могла да удостовери информацията по самостоятелен път.

Руски източници признаха, че в посочения регион се е запалил трен, само че не загатнаха за експлозиви.

 

Руският Следствен комитет уточни в изказване, че влакът, пренасящ гориво, се е запалил в тунела нощес, няма жертви и е в ход предварителното следствие за определяне на аргументите за случая.

 

Държавната компания " Руски железници ", която е притежател и оператор на съветската жп мрежа, заяви, че влакът е бил спрян поради видян дим, излизащ от цистерна с дизелово гориво. Компанията добави, че жп трафикът е бил отклонен, което довело до леки закъснения, само че като цяло не е имало нарушавания в железопътното придвижване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР