Те сами се наричат "бивши паркетни лъвове", защото са живели

...
Те сами се наричат "бивши паркетни лъвове", защото са живели
Коментари Харесай

Семейство столични паркетни лъвове заряза лукса и заживя в гора СНИМКИ

Те сами се назовават "бивши паркетни лъвове ", тъй като са живели и работили в столицата, написа "Борба ".

После им писнало от лукса и конкуренцията и си купили къща в гората. През последните няколко години Събин и Даниела се усещат прелестно в новия си дом, който се намира край село Свидня към Своге.

За техните причудливи и неповторими горски мечти пък съобщил четец на вестника от Велико Търново, който за поредна Коледа си пазари от техните произведения.

Оказа се обаче, че клиенти на чудаците са и поданици на Елена, Дебелец, Горна Оряховица, Лясковец и Сухиндол, Полски Тръмбеш, Арбанаси.

Запознали се като на кино в един есенен октомврийски следобяд в столичния Южен парк.

„ Аз работех в областта на телекомуникациите, а Даниела си имаше дребен креативен бизнес, само че намирайки се, започнахме да мечтаем за нещо напълно друго. Искахме един свят единствено за нас двамата, надалеч от шума и суетата на столицата.



Обикаляхме България през почивните дни и търсехме нашата къщурка някъде в гората… За малко повече от година разгледахме и посетихме доста разнообразни места, до момента в който най-после открихме нашето. Къщичката, която купихме, е дребна, тъкмо за каквато си мечтаехме, сгушена сред боровете и с приказна панорама.

Съседи нямаме, с изключение на сърни, лисици, зайчета, чакали… Имаме три пастирски кучета и девет котки. Имаме деца, имаме и внуци и за нас е голяма наслада, когато ни посещават”, споделя Събин.

Любовта към природата и гората породила желанието да стартират да творят неща от дърво. Първо били единствено за техния дом, само че провокирали огромен интерес и почнали да вършат за близки и другари, а след това и за всички останали.


Коледен ангел

„ Събираме корени и паднали в гората дървета и от тях сътворяваме забавни лампи, вази, свещници, поставки, пластики. Имаме и огромни поръчки, за обзавеждане на цяла кръчма да вземем за пример.

Тогава създаваме етажерки, рафтове, масички, скринове, огледала, въобще, каквото му хрумне на клиента да изиска от нас. Всичко това го вършим в наш жанр и с една специфична обработка на дървото, която го прави да наподобява като 100-годишно”, споделя Даниела.

За някои планове се постанова да купуват дървен материал, всичко зависи от поръчката. Щастливи са, че в България има хора, които ценят ръчното творчество и се обкръжават с него. Имат и клиенти отвън България, като това лято работили по един огромен план за един дребен хотел на остров Балтрум в Германия.

Тази година за първи път почнали да вършат коледни ангели от дърво и се оказало, че се одобряват доста добре. Щастливата двойка, която не се сърди на думи като отшелници, осъществя своите произведения най-вече през Facebook страницата си.

„ Имали сме много оферти от магазини за взаимна работа, само че ние не можем да работим на конвейер.

Работим двамата с Даниела и когато взимаме поръчка, постоянно се уговаряме за по-дълги периоди, тъй като не бързаме, а желаеме да я работим на драго сърце, да имаме задоволително време за импровизации и някакви забавни хрумвания и не желаеме времето да ни притиска”, акцентира Събин – Собейро.

Всъщност страницата им във Facebook се споделя „ Sobeiro Горски фантазии”. В нея няма имена и едвам след много търсене се оказа, че това са Събин и Даниела.

В групата, която основали, се срещнали с доста забавни създатели и решили да създадат едно особено място за най-ярките от тях. Така им хрумнала и страницата „ Кауза “Български творец”, на която от време на време показват създатели в границите на една седмица.

Двамата не крият, че животът им в гората е много недопечен, само че даже и на такова отделено от цивилизацията място те са намерили способи за битие и развиване.

Събин издава, че с изключение на всичко друго композира музика, а Даниела снима и прави рекламни видеоклипове. През лятото почнали работа по един план за озвучаване на документални филми. Имат малко, добре оборудвано студио, в което записват и обработват разнообразни аудиопроекти, и това е едно от всичките им обичани неща.

„ Ние постигнахме най-голямата си фантазия и всеки ден я изживяваме. И всеки ден се ражда по една нова фантазия, по-мъничка и тя се сбъдва, тъй като имаме вяра, че фантазиите се сбъдват.

И имаме вяра, че когато до нас пристигна свръхголямата нова фантазия, и тя ще се сбъдне, отново тъй като имаме вяра. Просто знаем, че любовта и вярата са в основата на всичко, те пораждат предпочитание, а желанието поражда придвижване, придвижването поражда промяна”, споделя още Събин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР