Те са задържани на 26 септември при операция на ГДБОП

...
Те са задържани на 26 септември при операция на ГДБОП
Коментари Харесай

Задържаха банда, пласирала марихуана във военен завод

Те са арестувани на 26 септември при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, осъществена със съдействието на чиновници от ОДМВР-Стара Загора.

Лидерът на групата - Ганчо Г., е арестуван в Казанлък, където живее. Той е престъпно проявен и осъждан за нелегално владеене на огнестрелно оръжие. Тримата участници - Петко В., Христо Т. и Живко П. са от с. Розово, в землището на което засели канабисови растения на разнообразни места в три ниви за произвеждане и разпространяване на марихуана, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според събраните досега доказателства групата е образувана през април 2017 година и е разкрита преди да развие активността си. Има са данни, че част от създадената дрога е била пласирана на служащи от дружество на военно-промишления комплекс в Казанлък. Не се прецизира дали става въпрос за цех "Арсенал ".

При осъществените претърсвания на осем адреса в Казанлък и Розово са открити и конфискувани 13 кг. марихуана, нелегално притежавана карабина, оптика за оръжие, два заглушителя, ръкохватка и цев за военен револвер, както и над 40 патрона с диаметър 7,62 мм. Експертиза открива произхода на оръжието, частите и боеприпасите.

На 29 септември, по искане на прокуратурата, Специализираният углавен съд е наложил мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на ръководителя на групата Ганчо Г. и на двама от участниците.

Петко В. е с мярка „ Парична гаранция “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР