Те са всичко, но не и страшни; трудно изпълняват задачи

...
Те са всичко, но не и страшни; трудно изпълняват задачи
Коментари Харесай

Видео: Защо японски университет създава "глупави" роботи

Те са всичко, само че не и страшни; мъчно извършват задания или изобщо не ги извършват и макар изкуствения си " разсъдък " евентуално в никакъв случай не биха могли да заменят човешко работно място. " Несръчното " им програмиране обаче не е неточност.

В Техническия университет на Тойохаши съзнателно вършат роботи, които да не са съвършени - с цел да не всяват боязън у хората, а да ги подтикват към взаимоотношение, споделя Nippon TV.

" Не вършим роботи, които да вършат всичко. Измисляме слаби и несъвършени роботи, " споделя Масато Кагава, който управлява екипа разработчици.

Това нормално са роботи, " на които хората биха желали да оказват помощ ", отбелязва малкия екран и дава образец с тези " общителни кошчета ", станали известни в интернет още предходната година.

" Тези роботи се разхождат, само че не чистят боклука ", отбелязва Масаки Ишикава, който също е част от екипа. " Вместо това те подтикват хората да хвърлят боклука. Създават среда за това хората и роботите да работят дружно. " Конкретно " кошчето " е измислено, с цел да учи деца да хвърлят отпадък на верните места.



iBones пък пробва непохватно да подава разнообразни предмети, с цел да подтиква хората да си ги вземат сами.

Проф. Мичио Окада споделя, че в случай че хората и роботите могат да се допълват в мощните си страни, " светът ще е по-щастливо място. "
13:11, 08 апр 18, 0
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР