Те са винаги зад гърба на изпълнителя, но без тях

...
Те са винаги зад гърба на изпълнителя, но без тях
Коментари Харесай

Кои стои на сцената до родните поп звезди?

Те са постоянно зад тила на изпълнителя, само че без тях неговото показване пред аудитория няма да е същото. Присъствието им цялостни всяка сцена, а младежите обичат да копират придвижванията им. Много са, само че се движат като едно цяло.

Радостина Точева стартира да танцува на 16. Днес е един от най-хубавите хореографи в България. А нейните танцьори вземат участие в съвсем всички видеоклипове и концерти на родните реализатори.
Снимка: bTV
" Първо открих залата. Тогава нямаше никаква реклама, нямаше " ютюб ", бях видяла един афиш с един негър човек под един прожектор, супер мъчно стигнах до самото място и по-късно трябваше да се оправя с всички задания, които моя хореограф Георги Енчев-Гош поставяше. Едно от най-трудните неща беше да си заплащам таксата, само че популярност Богу учителят ми беше същински преподавател и намираше метод да ми оказва помощ – раздавах флайери за залата или почиствах залата. "

Така Ради изкарвала пари, с цел да си покрива разноските. Днес споделя, че умее да изтанцува всяка една страст и всеки един миг в живота си - било то сложен или прекрасен.

" Танците ти дават доста независимост. Нямаш предел на развиването си, постоянно можеш да тренираш още, с цел да станеш по-добър. Другото е, че напълно чисто можеш да изтанцуваш всяка една страст, която минава през теб. Моят целият персонален живот е хореографиран безусловно - и хубавото и неприятното. "
Снимка: bTV
За да си танцьор няма условия. Не е нужно да изглеждаш по избран метод. Колкото и слаб да си, колкото и цялостен да си - стига да искаш - можеш. Именно в това е смисъла на стрийт културата - приемане на всички без значение от разликите.

В последните години това да си част от танцова група или " крю ", както е съвременно да се споделя, се трансформира в наклонност измежду подрастващите. Благодарение на музиката, децата желаят да подражават на звездите и танцьорите от клиповете.

" Когато аз започвах танци, за мен беше доста значимо и единствено и само да науча " сийуолк ", това се прави единствено с крайници и аз друго не желаех. " - споделя Виктор Ангелов. Той също танцува от дребен. Занимава се професионално с това и не стопира да посещава интернационалните подготвителни лагери, на които се учи от най-хубавите в света. Разказва ни любопитен факт за известния танц на Майкъл Джексън от видеоклипа на " Трилър ".
" Понеже съм взимал класове от хореографите на Майкъл Джексън - Шугапоп и Мистър Уигълс, те ни описаха една доста забавна история. Мултипопулярният музикален клип на Трилър, това придвижване не е било такова (движение с ръка). Майкъл Джексън го е объркал, танцьорите са го последвали и то е станало наклонност. Аз бях шокиран като разбрах тази история. "
Снимка: bTV
Виктор ни споделя още, че сега извънредно известно придвижване при младите произлиза от играта " Фортнайт ". И в случай че решим, че модата на хореографиите в клиповете е почнала още от времето на Майкъл Джексън и " Бекстрийт Бойс ", в този момент тя се възражда с кей-поп културата и корейската пердах тайфа БиТиЕс.
За Реми Тоин съвсем няма невероятно придвижване. Той е един от най-желаните танцьори у нас в последните няколко години и е един от дребното, които умеят характерни акробатични умения. Той е роден в България, само че е от нигерийски генезис, което го прави по-забележим от останалите членове на групата.

" Нещо, с което се гордея, е това, че работя, тъй като не всички имат опцията да работят в България като танцьори. Радвам се, че съм задоволително видим, което ми е даденост и в същото време като умения съумявам да го потвърдя в тази промишленост. "

Реми мечтае да се развива в България, само че също по този начин да бъде танцьор на международно равнище.
" Аз ще се усещам зле, в случай че знам, че някъде там има някой по-добър от мен и аз не съм могъл да доближи до него и до сцената, която той е стигнал. Мащаба на нещата отвън България е доста огромен и желая да върша това и отвън България. "

Стремежът на всеки един от танцьорите е не в придвижването, а в посланието и силата, която споделят с публиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР