Те са свръхвлиятелни, но и свръхзаети. Как се справят с

...
Те са свръхвлиятелни, но и свръхзаети. Как се справят с
Коментари Харесай

Продуктивни като Гейтс и Илон Мъск

Те са свръхвлиятелни, само че и свръхзаети. Как се оправят с персоналния си тайм мениджмънт и запазването на високи равнища на работливост хора като  Бил Гейтс, Илон Мъск или Ричард Брансън? Статия на Fast Company напомня някои от потребните секрети тактики на огромните имена в бизнеса и предприемачеството, които могат да бъдат от изгода на всеки.

Сутрешна рутина

Различни специалисти и бизнесмени споделят, че е значимо да стартираме всеки ден с поредност от привички, които ни оказват помощ да стартираме деня безпроблемно. Това оказва помощ за концентрацията и продуктивността ни. Изданието употребява образеца на Гари Вайнерчук, изпълнителен шеф на Vayner Media, който прекарва първите часове от деня си по този начин: ревизиране на новините и обществените мрежи, упражняване на спорт, закуска със фамилията си и едвам тогава пристъпва към работните задания в офиса.

" Защитен прозорец " за значими задачи 

Според Гари Келър, различен бизнесмен и най-продаваният създател по тематиките за работната производителност, е от основно значение да идентифицираме значима задача и да й дадем предпазен прозорец. Това е точно несъмнено време, в което ние се грижим за осъществяването единствено на тази задача. Така даваме приоритет на едни задачи пред други съгласно йерархията, която те изискват. Има бизнесмени, които преориентират това време за други неща. Такъв е казусът с правилото за пет часа, следвано от Илон Мъск, Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Марк Зукърбърг и Джак Ма, което се състои в обособяване на пет часа седмично (този предпазен период) за научаване на нещо ново.

Максимално потребление на календара

Друг прочут създател в Съединени американски щати, Питър Брегман, споделя, че най-хубавият метод да се подсигурява, че нещо е направено, е да му дадете дата и час в календара. Използването на този инструмент е основно, с цел да се възползвате от времето и да бъдете продуктивни. " Решете по кое време и къде ще извършите дадена задача и вероятността да я извършите се усилва фрапантно ", казва Брегман. 

Разделете деня не на часове, а на минути

Денят има единствено 24 часа, само че истината е, че в случай че задълбочим това разделяне и организация и го предадем в минути, можем да увеличим продуктивността си. Както твърди създателят Грант Кардоне, някогашният ръководител на Федералния запас Алън Грийнспан разделил календара си на 15-минутни части, с цел да се възползва от целия ден.

Изключете за малко имейла

Според специалиста Джейсън Дженингс, множеството супер продуктивни хора ревизират имейлите си единствено два или три пъти дневно. Ето за какво можете да планирате влизането в електронната си поща по този начин, че да се уведомявате за протичащото се през избрани шпации от време, а не за всеки получен имейл. 

Грижа за себе си

Това може да се разбере по доста разнообразни способи, само че задачата е една и съща: да се грижим за тялото и мозъка, тъй че и двете да могат да действат с цялостен потенциал и по този метод да бъдат продуктивни. Например, Ричард Брансън (собственик на Virgin) става в 5 часа сутринта, с цел да тренира, само че други като Бил Гейтс, починалият Тим ​​Кук или Ариана Хъфингтън го приписват на това, че постоянно съблюдава правилото за седем часа сън. Нещо сходно се случва и с Илон Мъск: притежателят на Tesla се принуди да спи най-малко 6 часа дневно, откакто пренапрегна тялото си, което от своя страна породи липса на продуктивност на работа.

Източник:

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР