Те са световноизвестни актьори, спортисти, музиканти, политици. И всички те

...
Те са световноизвестни актьори, спортисти, музиканти, политици. И всички те
Коментари Харесай

10 известни личности, които са били осиновени

Те са световноизвестни артисти, спортисти, музиканти, политици. И всички те споделят една и съща орис – тежката орис да бъдат изоставени от родителите си още като дребни.

За благополучие тези 10 известни персони намират не просто осиновители, а хора, които ги подаряват с доста внимание, грижи и същинска, неподправена обич, с цел да се трансфорат от нежелани и отритнати деца в едни от най-успешните хора в света.

Те са същинско доказателство, че макар компликациите, които животът от време на време ни сервира, светлина в тунела има.

10. Джейми Фокс

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Носителят на „ Оскар “ Джейми Фокс е роден като Ерик Марлон Бишъп в Тексас в фамилията на Луиз Диксън и Даръл Бишъп. Малко след раждането родителите му го изоставят, а негови приемни родители стават Марк и Естер Тали – осиновители и на неговата майка. Именно Естер оказва най-голямо въздействие върху построяването му като персона и възпитава у дребния Джейми любовта към изкуството.

9. Кристин Дейвис

A post shared by Marcus Francis (@marcusrfrancis)

Звездата от паметния сериал „ Сексът и градът “ е родена на 23 февруари 1965 година. Малко откакто се ражда нейните родители се развеждат и тя остава на грижите само на майка си. Когато е 4-годишна, майката на Кристин се омъжва наново – за университетския учител Кейт Дейвис, който я осиновява. По подигравка на ориста, защото се оказва, че не може да има лични деца, през 2011 година Кристин осинови момиченце, което назовава Джема Роуз Дейвис.

8. Фейт Хил

A post shared by Faith Hill (@faithhill)

Носителката на пет награди Grammy Фейт Хил е родена в американското градче Стар, щата Мисисипи, като Одри Фейт Пери. Осиновена е още като бебе. Нейните осиновители – Една и Тед Пери, я отглеждат дружно със своите две биологични момчета в благочестива християнска среда. Певческите си заложби Фейт демонстрира още от дребна, а първата ѝ обществена изява е, когато тя е единствено на седем. Днес Фейт има продадени над 40 милиона албума по целия свят.

7. Рей Лиота

A post shared by Ray Liotta (@rayliotta)

Американският артист с шотландско-италиански корени е роден в Нюарк, щата Ню Джърси. Той е зарязан от биологичните си родители и осиновен, когато е на 6 месеца. Майка му – Мери, е общински служител, а татко му – Алфред, има магазин за авточасти. Рей има сестра Линда, която също е осиновена.

6. Ланс Армстронг

A post shared by Lance Armstrong (@lancearmstrong)

Легендарният американски колоездач Ланс Армстронг Едуард e роден на 18 септември 1971 година, в Далас, щата Тексас. Когато е 2-годишен, неговите родители се развеждат, година по-късно Ланс е осиновен от втория брачен партньор на майка му. Фамилията Армстронг, която носи Ланс, идва точно от него.

5. Труман Капоти

A post shared by Truman Capote (@so_tru_man)

Авторът на „ Хладнокръвно “ Труман Стрекфус Персонс е роден на 30 септември 1924 година в Ню Орлианс, щата Луизиана. Майка му е локална хубавица, която го ражда едвам 16-годишна. Баща му е елементарен служител. Когато Труман е на 4, родителите му се развеждат и той прекарва детството си в преместване от едни родственици при други. През 1933 година писателят се открива в Ню Йорк, където живее с майка си и новия ѝ брачен партньор – Джозеф Гарсия Капоти, търговец на текстил, чието име приема.

4. Мерилин Монро

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Секс иконата на 50-те години на предишния век Мерилин Монро е родена като Норма Джийн Мортенсън в Лос Анджелис на 1 юни 1926 година. Майка ѝ Гладис има зад тила си два брака и две деца, когато схваща, че е бременна с бъдещата холивудска звезда. Тъй като е душевен и финансово неподготвена за още едно дете, скоро след раждането Гладис поверява грижите за Мерилин на приемни родители. Години наред Монро живее в разнообразни приемни фамилии, до момента в който най-после другарка на майка ѝ не става неин аставник. Идентичността на биологичния татко на Мерилин по този начин и остава незнайна.

3. Ерик Клептън

A post shared by Eric Clapton (@ericclapton)

Китаристът, оставил значима диря в историята на музиката, е роден на 30 март 1945 година в Англия. Майка му е 16-годишната Патриша Моли Клептън, а татко му – 25-годишният канадски боец Едуард Уолтър Фрайър. Още преди Ерик да се роди, татко му е изпратен на фронта, след което се връща в родната си Канада. Ерик израства в дома на баба си и нейния втори брачен партньор, които дълго време смятал за свои същински родители, а Патриша – за по-голямата си сестра. По-късно майка му се омъжва за различен канадски боец и напуща страната, оставяйки Ерик при баба си и дядо си. Те в никакъв случай не го осиновяват публично, само че са негови настойници, до момента в който Ерик навършва пълноправие.

2. Бил Клинтън

A post shared by Clinton Foundation (@clintonfoundation)

42-рият президент на Съединени американски щати е роден като Уилям Джеферсън Блайт III в Хоуп, щата Арканзас. Баща му е търговски пасажер, който умира в злополука три месеца преди неговото раждане. Майка му оставя Бил на грижите на своите родители и отпътува за Ню Орлианс, с цел да учи за здравна сестра. Четири години по-късно се омъжва за Роджър Клинтън, който признава Бил за свое дете. Бъдещият президент приема семейството му, само че я трансформира публично, когато навършва 14 години.

1. Стив Джобс

A post shared by Steven Paul Jobs ®️ (@stevejobsok)

Когато Стив се ражда на 24 февруари 1955 година, майка му е ученичка. Заради невръстната ѝ възраст и поради обстоятелството, че бащата е от сирийски генезис, родителите ѝ я принуждават да изостави детето. Стив е осиновен от Пол Джобс и Клара Джобс-Акопян. Родителите му са елементарни хора с главно обучение, само че точно те посяват у него любовта му към технологиите. По-късно Стив ще показа за осиновителите си: „ Те бяха моите родители на 1000%. “

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР