Те са сред нас всеки ден - преминаваме край тези

...
Те са сред нас всеки ден - преминаваме край тези
Коментари Харесай

Благотворителна изложба - базар в подкрепа на „различните деца“ от Враца

Те са измежду нас всеки ден - прекосяваме край тези деца и техните родители и свеждаме очи или просто навеждаме глава. За да не забележим болката, с която живеят всекидневно. Да ни предизвикат и да извикат на показ нашата добрина, през днешния ден майките на другите деца от Враца провеждат ФОТОИЗЛОЖБА – БАЗАР „ ИГРАЕМ ЗАЕДНО “.
Ще ги забележим на тази галерия  как играят усмихнати - с техните братчета и сестричета, с други близки. Идеята е да покажат на света към тях, че и те са деца, като всички останали, че не са заразни и е излишно останалите деца да се боят от тях. А 20-тте майки, организирали проявата, желаят единствено да бъдат признати техните деца и да се опознаят с връстниците си. Това няма по какъв начин да се случи, в случай че те не играят дружно.
Изложбата е благотворителна и събира средства за закупуване на комбинирани уреди за детски площадки, подобаващи и за деца с увреждания, както и за такива с  двигателни дефицити. Всички деца могат да играят дружно, в случай че имат обезпечена среда за това.
Помагат им за концепцията фотографите Калин Мицев и Зоя Христова.
Изложбата е експонирана в Синята зала на Младежкия дом във Враца. Там ще намерите и базар на предмети, направени от самите деца с увреждания.На  благотворителния базар ще откриете  и доста сувенири и арт творения на техните близки или дарени от локални художници.
Съорганизатор на акцията е Сдружение „ Зорница “ към Дневен Център за Деца с Увреждания „ Зорница “, което се включва в самодейността с концепцията за надграждане на към този момент стартират план в двора на ДЦДУ „ Зорница “, като се разшири обсега му в целия град. Средствата  ще оказват помощ за   да  бъде довършена  и площадката в двора на ДЦ „ Зорница “, който е единственият център в района с целодневна грижа и работа с деца с увреждания и се посещава от 66 консуматори на друга възраст.
Необходимата сума за осъществяване на плана е към 19 000 лв..  Средствата ще се събират посредством дарителска банкова сметка и дарителски кутии от БЧК, ситуирани на разнообразни места в града.
Кампанията одобри и поддържа и кмета на град Враца – Калин Каменов, като подсигурява съдействието си за монтиране на закупените уреди на определеното за това място.
Фотоизложбата „ Да играем дружно “ в гр. Враца е първата за страната.  За нея са помогнали с дарения и труд  Дом на Художника,  Рекламна къща „ ЕН ДИЗАЙН,  фирмите„ Млечен Рай “ и  Месни артикули „ Цветко Лалов “, БЕАНА – Враца.
Проявата  се открива довечера от 18 ч. в Младежкия дом.
Организаторите молят и канят всички, които имат концепцията покрай сърцето си с думите:
„ Нека покажем, че особеното не е ужасно!
Нека осигурим място на детските площадки и за другите деца!
Нека дадем опция на всички деца да играят дружно! “
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР