Те са резултат от действията на управляващите, но удрят по

...
Те са резултат от действията на управляващите, но удрят по
Коментари Харесай

Санкциите срещу Иран: къде го чукаш, къде се пука

Те са резултат от дейностите на ръководещите, само че удрят по елементарния човек: от икономическите наказания против Иран страда най-много популацията на Ислямската република. Техеран обаче е решен да " не пада на колене ", разяснява Deutsche Welle в собствен разбор.
Иранският президент Хасан Роухани разгласи, че държавните помощи, да вземем за пример за закупуването на хранителни артикули и лекарства, ще бъдат увеличени с 8 % и ще доближат 14 милиарда $. Освен това държавното управление планува да вдигне заплатите на държавните чиновници с 20 %.
Тези ограничения обаче надали ще усилят покупателната дарба на популацията, защото иранската валута е под мощен напън.

" Целта на американците е да ни принудят да паднем на колене. Но те ще се провалят ", съобщи президентът Рохани в Народното събрание при представянето на бюджета за идната година. Същевременно той акцентира, че американските наказания ще обиден мощно иранското население. Но от тях ще пострадат също и стопанският растеж и развиването на страната.
През май американският президент Доналд Тръмп денонсира съглашението с Иран от 2015 година за ограничение на иранската нуклеарна стратегия и наложи нови финансови и търговски наказания против Техеран. Иран. С това Тръмп цели да сведе до нула иранския експорт на нефт. Големите страни-вносителки на ирански нефт, като Китай и Индия, обаче бяха изключени от петролното ембарго.

Останалите страни, подписали съглашението за нуклеарната стратегия на Иран - Германия, Франция, Англия, Русия и Китай - пък се пробват да спасят контракта и не престават да търгуват с Техеран. До влизането в действие на новите американски наказания Иран изнасяше по 2,5 милиона барела недопечен нефт дневно.
А по какъв начин ще продължи въздействието на глобите против Техеран, следва да стане ясно през 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР