Те са рекордьори по бързо изчезване. Не защото бързо се

...
Те са рекордьори по бързо изчезване. Не защото бързо се
Коментари Харесай

Зелена светлина“: Насекомите по цял свят намаляват

Те са рекордьори по бързо изгубване. Не тъй като бързо се скриват от погледа ни, а тъй като в действителност чезнат като типове.

Насекомите по целия свят понижават, а до няколко десетилетия 40 % от типовете въобще няма да ги има. Тревогата бие огромно изследване, изнесено неотдавна. В него са маркирани и аргументите, които изтребват насекомите.
Франсиско Санчес-Байо, академик от университета в Сидни: Основната причина е разрушаването на местообитанията. Така че към този момент няма задоволително подобаващи местообитания за насекомите. Друга причина - това са пестицидите. И третата причина - това са измененията в климата.
Ето кой понася непосредствено удара на дребно равнище.

Пеперудите са измежду най-застрашените. Пчелите, мравките и бръмбарите изчезват осем пъти по-бързо от бозайниците, птиците и влечугите. Пчелите са изключително уязвими изключително в страните, познати като развити стопански системи. Нещата не стопират дотук. Вървим нататък по веригата.
Франсиско Санчес-Байо, академик от университета в Сидни: Колко би трябвало да сме обезпокоени ли? Много. Поминъкът ни зависи от насекомите - това би трябвало да е обезпокоителен факт. Производството на храна зависи от насекомите, те опрашват цветята, също така влизат в хранителната верига на животните. Ако насекомите изчезнат или броят им доста намалее, ще има огромни последици.  "Зелена светлина ": Пчели с раници
Пчели с раници. Да, концепцията звучи екстравагантно, само че не става въпрос за фешън прищявка, а за научна разработка. Изобретение на студенти на Университета...

Те ще обиден и хората, няма подозрение. Дори и най-високите технологии не могат да предпазят индивида от самия него. Така че изводът на учените се постанова разумно.
Франсиско Санчес-Байо, академик от университета в Сидни: Резултатите са шокиращи. Наистина не може да продължим по метода, по който живеем. Трябва да разберем, че природата ни предизвестява. Това са сигнали, че би трябвало да променим държанието си.
И още един противен, само че значим подробност от изследването за десерт. Не всички инсекти понижават с стремглави темпове. Мухите и хлебарките, да вземем за пример, стават даже по-многобройни. И това изобщо не е успокоително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР