Те са отворени за обсъждане във всички страниМеждународният тероризъм е

...
Те са отворени за обсъждане във всички страниМеждународният тероризъм е
Коментари Харесай

Тероризмът е заплаха за всяка страна

Те са отворени за разискване във всички страни

Международният тероризъм е действителна заплаха за актуалното общество. Събитията демонстрираха, че евентуална цел може да стане всяка страна. Това се споделя в декларация на участниците в ХIII-та интернационална конференция на тематика “Тероризъм и електронни медии ”. В документа се показва, че идеолозите на това злокобно събитие са създали ефикасни механизми за влияние върху публичното мнение в различите страни посредством средствата за всеобща информация, изключително като се употребяват опциите на мултимедийните среди и интернет.

Участниците в конференцията са единомислещи, че в тази обстановка основната задача на създателите от интернационалната журналистическа общественост е да намерят интелектуални подходи за противопоставяне на идеологията на тероризма. На конференцията бе разисквана самодейността на Международната академия по телевизия и радио (IATR) за създаване на рекомендации към репортерите, които създават тази тема. Те се свеждат до това да спомагат оптимално за задълбочено разискване на аргументите, пораждащи тероризъм. Освен това техните мнения не трябва да разпалват вражди и злоба по политически, религиозни и национални признаци. Не бива да се позволява и обществено опрощение на дейностите на терористите, да се популяризират дезинформации и погрешни обстоятелства и условия. Журналистите следва да помнят, че директните телевизионни и радиопредавания може да се употребяват от терористите за техни цели и така нататък

Препоръките са открити за разискване от публицистите във всички страни по света, излиза наяве още от заключителната декларация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР