Те са натоварени с над 160 хиляди тона хранителни продуктиЧетири

...
Те са натоварени с над 160 хиляди тона хранителни продуктиЧетири
Коментари Харесай

Още 4 кораба с храни отплаваха от Украйна

Те са натоварени с над 160 хиляди тона хранителни артикули

Четири украински кораба, натоварени с повече от 160 хиляди тона хранителни артикули, отплаваха от пристанищата в Черно море, осведоми

Това стана допустимо в границите на съглашението, което беше подписано сред Москва и Киев с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации. Координацонният център е разрешил заминаването на общо пет кораба - четири от Черноморск и един от Одеса. Два от тях транспортират общо 110 хиляди тона царевица и пътуват за турски пристанища. Третият транспортен съд с хранителни артикули се насочи към Китай, а четвъртият - с олио е за Италия.

“Успяхме да възстановим доставките по море на украински аграрни артикули. Пристанищата ни в Черно море още веднъж работят. И макар че е прекомерно рано да се вършат изводи, можем да кажем, че това е позитивно за нашата страна и за всички наши сътрудници. Най-големият риск - този за сигурността - не е отминал. Заплахата от съветски провокации и терористични актове остава”, акцентира украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР