Те са на път за празниците - някои отиват при

...
Те са на път за празниците - някои отиват при
Коментари Харесай

На път за празниците: река от хора се движи от Мексико към САЩ

Те са на път за празниците - някои отиват при родственици, други на безусловно непознато място. Те са хиляди и са тръгнали преди няколко дни. Те не са туристи, а са мигранти от цяла Централна Америка.

Началната им точка е Мексико, а крайната - Съединени американски щати, а пътуването им идва в миг, в който двете страни ще създадат следващ опит да се оправят с възходящата вълна от опити за секване на границата.

По публични данни същата тази граница през 2023 са прекосили над 2.2 млн.мигранти.

Именно методът, с който да бъде лимитирана " невижданата противозаконна миграция в Западното полукълбо ", както и сигурността по границите са са главните тематики в диалозите сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и президентът на Мексико Хосе Мануел Лопес Обрадор, който е плануван за по-късно в сряда.

Според формалното известие на Белия дом във връзка диалозите сред двамата, се чака да бъде реализирано единодушие за възобновяването на работата на няколко гранични пункта сред двете страни, които бяха затворени в опит да се спре приливът на мигранти.

Мексиканският президент към този момент разгласи, че разчита това да се случи с общите старания на двете страни, защото управляващите в страната му към този момент не могат да се оправят сами с казуса, защото доста дребна част от мигрантите са мексиканци.

От своя страна представителят на Белия дом Матю Милър съобщи, че представителите на американската делегация ще упорстват за незабавни законови промени за оправянето с тази обстановка.

Анализатори напомнят, че срещата идва в миг, в който американският президент е под натиска на републиканците да вкара по-строги ограничения за справяне в миграцията, а Конгресът на Съединени американски щати опълчва помощта за Украйна с ограничения по границата с Мексико.

Предложението на Байдън включва разполагането на 1300 гранични служители на реда, с които да бъде спирана противозаконната миграция

В същото време правозащитници предизвестяват, че главната цел на срещата сред американските и мексиканските управляващи са свързани главно с идните избори, а спомагателните ограничения за ограничение на мигрантите единствено ще навредят още повече на най-бедните измежду тях.

И декларират, че отхвърлят мъжете и дамите, които са тръгнали към Съединени американски щати, точно, с цел да се измъкнат от бедността, да бъдат преобразяване в разменна монета сред политиците.

А посланието на хората, търсещи леговище, може да бъде прочетено на един десетките транспаранти, които те носят: " Изход от бедността " и да бъде чуто в думите на Роса от Ел Салвадор: " Искаме фамилиите и децата ни да са по-добре ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР