Те са млади, те са образовани, те са смели и

...
Те са млади, те са образовани, те са смели и
Коментари Харесай

Протестът на младите в Деня на младежта: Да няма безпардонна и показна корупция

Те са млади, те са образовани, те са смели и са искащи. Днешните младежи са лицето на продължаващите към този момент 35 дни антиправителствени митинги в София и в страната с искане за оставка на държавното управление, на Бойко Борисов и на основния прокурор и за почтен и отдалечен избор.
Днешният протестен ден съответствува с Международния ден на младежта. Ето за какво БГНЕС попита някои от младите, които са на улицата, по какъв начин да се случи действителната смяна.
От самото начало на недоволството в София на открито е 18-годишният Стивън Стаменов, който от 9 години живее в Германия.
" Искам смяна за България. Виждам какво се случва в тази страна от другари и семейство. Просто ми е тъжно. Тъжно ми е за нашата страна, нашите обичаи, които биват погубвани и от това, че хората си потеглят. Точно младежта би трябвало да обърне цялата корупция, цялата дивотия в България. Нашата младост може да оправи всичко, а вместо това тя си отпътува ", разяснява той.
За Стивън не е загадка, че и в чужбина има корупция, само че той се нервира от показността и безпардонността, с която тя се случва у нас.
" Вярвам в смяната. Мисля, че тя би трябвало да се случи, неизбежна е. Правителството би трябвало да падне и би трябвало да се слуша народът. Трябва да излезе някой човек, който да поеме огромната отговорност да ръководи, както и да има повече обществени привилегии за народа, да се вдигнат заплатите, да няма корупция ", счита Стаменов.
Според него, поради хора като Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски, Ахмед Доган, българите напущат родината си и не желаят да се върнат. Младежът поддържа концепцията за президентска република.
Не на това мнение е 17-годишният Антон Йотов, който в президентската република съзира опция за лесното въвеждане на тирания. Йотов сподели, че би влезнал в ръководството на страната.
" Днес желая една България, която е чиста от корупцията, чиста от лъжливите и крадливи политици и чиста от тяхната неистина, която споделя, че пази народа, а в действителност живеят в имения и крадат от народа си ", ясно декларира Антон за какво участва на митингите и прибавя, че желае се бори за оставката на премиера и цялото държавно управление, за оставката на основния прокурор Иван Гешев, тъй като прокуратурата пази закононарушенията и си затваря очите пред тях и за оставката на шефа на Националната телевизия Емил Кошлуков, който посредством Българска национална телевизия не пази ползите на народа, а вместо това те са продадени.
17-годишният юноша е уверен, че смяна може да има, само че тя наложително минава със свалянето на настоящето държавно управление. " Първо би трябвало да бъде свалено държавното управление и системата да бъде пречистена. След това тя би трябвало да се промени, както и да се понижи прагът за влизане в Народното събрание, с цел да могат да влязат и по-малките партии. Трябва дребни демократични и зелени партии да влязат в Народното събрание, с цел да изместят монопола на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Оперативна програма ", показва Антон пътят към смяната съгласно него.
Антон Йотов сподели още, че не живеем в състояние на тирания, а в състояние на " демократична мафия ", само че в този момент вижда, че хората се разсънват и тъкмо това го кара да не гледа към бъдеще в чужбина.
От триумфа на митингите зависи и дали 23-годишният Лъчезар Йорданов ще остане в родината си.
" Много зависи от хода на митингите. Камъкът си тежи на мястото, както се споделя. Аз пристигам с вярата за смяна, не мисля различен вид ", оптимист е Лъчезар. И съгласно него смяната минава през оставка и обезпечаване на по-отчетливо разделяне на управляващите, които би трябвало да са самостоятелни една от друга и да се упражнява надзор над всички тях, с цел да няма произвол.
Промени в градския превоз в София
Поради затворените от протестиращи кръстовища на Орлов мост, бул. " Васил Левски " и бул. " Цар Освободител " (Ректората), са изменени маршрутите на част от линиите на градския превоз.
1. Автобусни линии 72, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тралейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени.
2. Автобусни линии № 84, 184, 280, посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и назад по маршрута.
3. Автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. " Драган Цанков ", бул. " П. Яворов " и по маршрута в двете посоки.
4. Автобуснна линия № 94 обръща на ул. " Ген. Гурко " и назад по маршрута.
5. Автобусна линия № 213 в посока " Младост " е отклонена по бул. " Мадрид ", бул. " Ситняково " и по бул. " Цариградско шосе " по маршрута си.
6. Тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и назад по маршрута.
7. Тролейбусни линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет " Климент Охридски " обръщат на кино " Одеон ".
8. Тролейбусна линия 7 от „ Люлин “ обръща на Сточна гара.
9. Тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. " Оборище " и бул. " Васил Левски ".
Още: " Майките отново блокираха кръстовището при Софийския университет "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР