Те са млади, силни и биха жертвали живота си в

...
Те са млади, силни и биха жертвали живота си в
Коментари Харесай

Смелите швейцарци, които са готови да умрат за папата

Те са млади, мощни и биха жертвали живота си в името на папата. Стоят постоянно покрай него и дават отговор за неговата сигурност. Няма по какъв начин да не сте ги виждали. Облечени в пъстра униформа, те са постоянно към Папата. Основната им задача – да се грижат за неговата сигурност. Всяка вечер те застават на пост пред стаята му, до момента в който той си почива.

Предстои ни среща… с най-малката и най-стара войска в света – Швейцарската армия.

Срещаме Валентин Алберт зад стените на Ватикана. Той е най-новият и най-младият гвардеец в армията. Дошъл преди 3 месеца и е единствено на 18. Признава, че извършва своя детска фантазия, само че и е осъзнал възприятието си на дълг, откакто отбил военната си работа.
Снимка: bTV
Валентин става част от армията, тъй като дава отговор на всички условия. Той има швейцарско поданство, католик е, има тапия за приключено обучение и е минал военно образование в Швейцария. Но критериите не стопират до тук – височината му би трябвало да е над 174 см, да е несемеен и да не се е забърквал в петнящи репутацията събития.

Защо гвардейците би трябвало да са несемейни? Валентин изяснява, че повода не е единствено техническа (буквално няма място): „ Най-важната причина е, че за швейцарския гвардеец няма нищо по-важно от живота и сигурността на Светия отец. Да бъдеш част от армията е авторитет, отговорност и най-вече… саможертва”.

За Валентин папата е подобен, какъвто го виждаме пред камерите – „ сърцат”.
Снимка: bTV
6 май е формалният празник на Швейцарската армия. Тогава, до момента в който папа Франциск е у нас, Валентин ще постави клетва като новобранец.

„ През 1527 година по време на разграбването на Рим, Ватикана също е била наранена. Наложило се Швейцарската армия да пази Папата. 148 гвардейци са дали живота си за него. И в памет на починалите, на 6 май ние, новобранците, също поставяме клетва, че ще дадем живота си за Светия отец”, споделя историята младият гвардеец.
Снимка: bTV
Униформата на Швейцарската армия е измежду най-тежките военни дрехи в света. Тежи близо 4 кг и се състои от 154 детайла. Всяка униформа е шита ръчно часове наред – по размер за съответния гвардеец.

Ще ги видите и у нас да кръжат към Папата. Ще ги познаете по зорките очи, които ще улавят всяко придвижване и ще го слагат под подозрение. В името на най-важния за тях живот.

Папа Франциск в България Раковски чака своя папа НА ЖИВО: Папа Франциск в България - ден първи Охрана на клубове, химик и танцьор: Какъв е бил Франциск, преди да стане папа? Папа Франциск идва на посещаване у нас Италианските издания за визитата на папата в България и Северна Македония Бивш началник на НСО: Посещението на папата е с висока степен на риск ​Кисело мляко и златовезана икона ще подари Борисов на папата Борисов: Когато папата отиде в една страна, целия свят гледа нея София под полицейска обсада за визитата на папа Франциск Митрополит Антоний: Няма напрежение сред БПЦ и Светия трон поради визитата на папата Говорителят на Католическата черква у нас: Папата е сложен за охраняване Екип на bTV в Рим: Остава ден преди визитата на папа Франциск в България Затворени улици и засилени ограничения за сигурност поради визитата на папата Папа Франциск с одобрение към България преди визитата (ВИДЕО) bTV ще покаже онлайн всичко най-важно от визитата на папа Франциск у нас „ Тренд ”: 60% от българите са позитивно настроени към визитата на папата у нас Посещението на папата: Още промени в придвижването и паркирането в столицата В очакване на папата: Армия от служители на реда в Раковски Забраняват паркирането към „ Александър Невски ” поради визитата на папа Франциск Папата в България: Как ще можем да го забележим онлайн
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР