Те са млади, образовани и талантливи. Имат големи мечти, не

...
Те са млади, образовани и талантливи. Имат големи мечти, не
Коментари Харесай

Българи печелят световен конкурс на Кока-Кола

Те са млади, образовани и надарени. Имат огромни фантазии, не се плашат от компликации и несъмнено обичат провокации.

Представяме ви Радостина Циркова и Янислав Илиев – българите, които завоюваха международния конкурс на Кока-Кола „ Сладко предизвикателство ”.

Надпреварата започва през август м.г. като насочи предизвикателство към хора от целия свят да опишат документално и с видеа обичани и изпитани способи за естествено подслаждане на храни и питиета в своите култури, общности или фамилии. Целта на състезанието е да разшири търсенето на новаторски хрумвания за натурални подсладители като част от тактиката на компанията да предлага от ден на ден питиета с понижено или никакво наличие на захар.

Проектът, с който Радостина и Янислав завоюваха Щатски долар 20 хиляди от Кока-Кола, споделя вдъхновяваща история за малко познатия, само че богат на естествена наслада рожков. Те са братовчеди и имат доста общи мемоари. Оказва се, че една от техните занимателни фамилни истории е обвързвана с това забавно растение.

За първи път двамата откриват сладкия усет на рожков на остров Кипър, където гостуват на свои родственици. Братовчедите вършат огромно изследване за рожков, в което натъртват на достоверни разкази от Кипър, потвърдени исторически обстоятелства и разнообразни приложения на сладкото растение. След това Янислав основава отлично видео, в което има и рецепта за подготвяне на курабийки, а Радостина влага сърце и душа в историята, която изпращат за състезанието. И печелят в конкуренция с 1309 души в 124 тима от целия свят. Те са най-млади измежду спечелилите, останалите от които са от Австралия, Англия, Мексико, Индонезия и Боливия.

„ Всяко лято успявахме да сложим малко в раницата на път към България. Човек запаметява места, аромати, усети. Нали знаете по какъв начин помирисвайки цвете незабавно може да се придвижите на мястото, където сте усетили аромата за пръв път, и като че ли ви побиват приятни тръпки? За нас по този начин беше с рожков. Напомняше ни за дългите и безгрижни лета на острова на Афродита. Ето тази история взехме решение да разкажем на целия свят ”, изяснява Радостина за какво и по какъв начин са решили да се включат в надпреварата.

„ Работя в София, само че през лятото се връщам в Пловдив за месец, с цел да оказвам помощ на родителите и фамилията си, които отглеждат лозови насаждения. Може би тази дребна детайлност - да познаваш от близко земеделието и напъните, които човек би трябвало да поставя в тази сфера, ми даде спомагателна упоритост при подготвянето на нашия план за намиране на натурален сурогат на захарта ”, добавя Янислав.

Братовчедите вършат огромно изследване за рожков, в което натъртват на достоверни разкази от Кипър, потвърдени исторически обстоятелства и разнообразни приложения на сладкото растение. Във видеото оферират и рецепта за подготвяне на курабийки. Така стават едни от шестте спечелили в състезанието и България се подрежда измежду представителите от Австралия, Англия, Мексико, Индонезия и Боливия.

„ Винаги търсим по-нови, по-добри съставки и знаем, че страхотните хрумвания могат да дойдат от другаде “, съобщи Робърт Лонг, старши вицепрезидент и основен шеф за нововъведенията в компанията Кока-Кола. „ В това предизвикателство значително се крие нашето предпочитание да вършим питиета, които потребителите желаят да пият, и на готовността ни да потърсим новаторски заместители на захарта отвън нашата компания. Те ще ни оказват помощ да реализираме страхотния усет, който хората обичат, единствено че с по-малко захар и по-малко калории “.

Проектът „ Сладко предизвикателство ” се ръководи от екипа за придобиване на външни технологии /ЕТА/ на компанията Кока-Кола, който изследва и влага в новосъздадени съставки, опаковъчни материали, технологии за произвеждане на питиета и други нововъведения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР